keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Omenakakku



Kaarinan omenakakku

2 Kanamunaa
2 dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
sitruunan raastettu kuori tai ripaus vainiliinisokeria
omenaviipaleita, sokeria ja kanelia päälle.
175 c 40-50 min.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
sulatettu jäähtynyt margriini lisätään taikinaa sekä sitruunan raastettu kuori.
Jauhoihin sekoitetaan leivinjauhe ja ne lisätään taikinaan.
Kaada taikina voideltuun sileään vuokaan( irtopohjavuoka)
Kuoritut omenat leikataan lohkoiksi ja painetaan taikinan pintaan, päälle vielä sokeria ja kanelia ripaus.

Helppo ja maukas kakku yksi kestosuosikeistani, kannataa kokeilla.

Hanna
Posted by Picasa

3 kommenttia :

Kommentit piristävät aina :)