torstai 26. toukokuuta 2011

Bostonpullaa.

















Leivottiin aamulla Heinin kanssa bostonkakkuja

5 dl pulla taikinasta tulee kaksi bostonkakkua.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
13-14 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Täyte:
pehmeää voita, sokeria ja kanelia.

Tee pullataikina ja anna taikinan kohota hyvin lämpimässä paikassa liinan alla.
Kun taikina on noussut jaa taikina kahteen osaan, saat kaksi kakkua.
Kauli taikinat levyiksi ja täytä voilla, kanelilla ja sokerilla. Rullaa levy rullalle ja leikkaa rullasta noin 4-5 cm paksuja viipaleita. Asettele palat voideltuun vuokaan vieri viereen, vuoka voi olla vaikka sydämen mallinen.
Anna kakkujen kohota peiteltynä sillä aikaa kun uuni lämpeää. Voitele kohotetut kakut kanamunalla ja ripottele halutessasi raesokeria, Paista bostonkakut 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tarkkaile välillä etteivät kakut tummene liikaa, jos kovasti tummuu voit laittaa leivinpaperin kakkujen päälle uuniin.
Kakkujen jäähdyttyä voit koristella kakut tomusokeri kuorutteella.

Mukavia leipomis hetkiä!!!

Hanna

4 kommenttia :

  1. Bostonkakku on hyvää. Mun äiti laittaa kanelin tilalle kaakaojauhetta ja on kyllä mun lapsuuden herkku.

    VastaaPoista
  2. Anni :)
    M,kaakaojauhetta pitää kokeilla joku kerta, kiitos vinkistä.

    Johanna,Kiitos:)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)