tiistai 4. lokakuuta 2011

Ei tullut hyvä kakku...

Kokeilin eka kerran silikonista kakku vuokaa...
Mikä meni pieleen?
Voitelin varmuuden vuoksi vuoan eikö olisi saanut voidella? Olisiko pitänyt jauhottaa korppujauhoilla? vai eikö olisi saanut laittaa lainkaan rasvaa? Olen kuullut ettei silikoni vuokia tarvitse voidella?? mutta ajattelin että laitan varmuuden vuoksi hiukan rasvaa... Näin siinä sitten kävi kakku oli tunnin verran  uunissa ja annoin jähtyä kakun vähän aikaa ennen kun kippasin sen leivinpaperin päälle.


Että tälläistä tänään piti vähän testailla uusia reseptejä  kun lupasin leipoa tätini synttäreille ensiviikolla.

Hanna

4 kommenttia :

  1. No höh! En osaa sen kummemmin neuvoa, meillä kun ei silikonivuokaa ole :(
    Onneksi tosiaan testailit ennen juhlaleipomuksia - olis mahtanut silloin ketuttaa ;)

    VastaaPoista
  2. Juu hiukan harmittaa, onneksi on noita tavallisia kakkuvuokia, millä takuu varmasti onnistuu, mutta tämän vuoan malli oli vaan niin kiva että ajattelin kokeilla, pitäiskö vaan yrittää uudelleen;)

    VastaaPoista
  3. Tupperwaren silikonivuoissa suositellaan huuhtelua kylmällä vedellä ennen taikinan laittoa; silloin ei leipomukset tartu kiinni. Mutta ei siis tarvitse muuten voidella, paitsi jos haluaa korppujauhottaa.

    tv. kauan blogiasi lukenut, mutta kun ei saa aikaiseksi kommentoida.

    VastaaPoista
  4. Tiitiäinen, kiitos tiedosta, tämä vuoka oli heroil merkkinen taida kokeilla huuhtasta:)kiitos kun kommentoit, iloitsen jokaisesta kommentista:):)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)