maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninpäivän myrsky!


Enpä muista tälläistä myrskyä olleen koskaan!
Heräsin monta kertaa yöllä kovaan paukkeeseen, rytinään ym,ylimääräisiin ääniin, yöllä oli sähköt poikki ja aamu valkeni tähän näkyyn meidän pihalla, eikä tässä kaikki, kaikenlaista muutakin oli tapahtunut pihalla ja lähimaastossa, onneksi talo ja autot säästyi, ettei puita kaatunut niiden päälle. 
Sähköt meni uudelleen poikki aamulla seitsämän aikaan ja koko päivä oltiin ilman sähköjä viiteen asti illalla.
Mutta eipä jäänyt ruokailut väliin vaan aamulla heti tulta puuhellaan ja riisipuurot kiehumaan ja pannukahvit, taas huokaistiin helpotuksesta, onneksi on puuhella, koska pidin pääni rakennusvaiheessa ja sellaisen ehdottomasti halusin meille. 
Leivinuunissa lämmitettiin laatikot ja perunat keitettiin hellalla,  Tunnelmaa kerrakseen, kynttilöitä ympäri taloa ja kellään ei kiirettä minnekkään.
Ehkä tästä ihmiset saivat pienen muistutuksen näin jouluna, siitä että lämpöä ja läheisyyttä ei voita mikään.Tässä miehen nappaama kuva,kun myrsky oli jo laantunut iltapäivällä.
Mies lähti ajelulle että sai ladattua kännyköihin virtaa, oli ajellut rannalle asti.


Piparitalon tuhoojat :)

Nyt taas telkkarit, tietsikat ym. pauhaa ja toivotaan että sähköt pysyy, ei muuten mutta alkoi jo pelottamaan että pakasteen sulaa.

Rauhaisaa Tapaninpäivän iltaa!

Toivottelee Hanna, mustikkaglögiä nautiskellen.

6 kommenttia :

 1. Oli myrskyä kerrakseen!

  Juuri bloggasin meidän veneilystä myrskyssä...Huh huh!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, meidän mökillä vesi on noussut taas autotalliin ja sisko juuri kertoi että heidän asuinalueella talojen päällä on puita ja teitä poikki. Meillä vaan tuuli ja sähköt olivat nelisen tuntia poissa! Mutta hyvä muistutus tosiaan!

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä aika karmaiseva yö viime yönä, olin varma että ikkunat hajoaa. Olen tosi tyytyväinen, että emme keittiöremontin yhteydessä purkaneetkaan hellaa, sehän on hyvinkin tarpeellinen väline näillä ilmoilla :)TOivotaan ettei vähään aikaan tule moisia myrskyjä. takaranta on ikävän näköinen....

  VastaaPoista
 4. Kaatunut kuusi motitti meidän miehet aamulla rantaan. Pelon hetkiä koettiin, kun toinen ikikuusi kaatui liki pojan päälle, onneksi jalkansa "käskivät" juosta oikeaan suuntaan turvaan.

  Oltiin viimeisellä rannalla katsomassa ja kuuntelemassa myrskyn pauhua, olihan se toisaalta ihan mielettömän hienoa! Muistutus luonnon mahdista ja voimasta...

  VastaaPoista
 5. Oho, onpas teillä siellä ollut myrsky! Meillä ei ole ollut täälläpäin tuollaista vastaavaa. Kuulostaa kyllä aika hurjalta!

  VastaaPoista
 6. Jarna, Teillä vasta oli ollut jännät paikat, huh, onneksi pääsitte turvallisesti kotiin.

  Anni, vesi on tosiaan noussut monissa paikoissa aika lailla, harmillista tuhoa myrsky kyllä teki.

  Sarppu, Uskon että teillä siellä meren äärellä on ollut jännät paikat.
  Harmillista tuhoa vaan nuo luonnonvoimat saa aikaan, monella meni maisemat uusiksi. Onneksi tosiaan säilytitte sen hellan, saa sitten hätä tapauksessa perheelle lämpöä ja ruokaa.

  Kikka, Luinkin teidän hurjan seikkailun, onneksi kaikki kuitenkin päätyi hyvin.

  Johanna,Juu niin oli, en muista kyllä kokeneeni vastaavaa. Onneksi me säästyttiin isommilta tuhoilta, monella meni ihan maisemat uusiksi pihapiirissä ja puut rikkoi taloja ja muuta omaisuutta.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)