maanantai 6. helmikuuta 2012

kakku pulma!!

Olen luvannut tehdä barbie kakun meidän neidille 4.v. synttäreille, nyt kaipaisin kovasti vinkkejä että miten sen pohjan saisi helpoiten tehtyä?? Koristelut ajattelin tehdä kermalla ym. koristeilla, marsipaanista kun kaikki eivät tykkää. Barbie on sellainen tikku barbie ilman vartaloa, olen ostanut joskus kun näin jossain. Eli jaloille ei tarvi pohjassa jättää tilaa. Toinen jysymys miten koristelen barbien ylävartalon?? Kakkua pitäisi riittää noin 20 hengelle.

Vinkkejä kaivataan juhlat siis jo viikonloppuna??

Hanna

10 kommenttia :

 1. En kyllä ole mikään leipoja, mutta tekisin sen kakun sellaiseen muovikippoon ja kumoaisin sen sitten, niin tulisi se tasainen muoto....päällystäisn sitten vasta kumottuna...joku muu on silti varmaan viisaampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, mietin vielä missä paistan sen kakkupohjan?

   Poista
 2. Minä paistasin pellillä pohjalevyjä. Niistä olisi helppo sitten leikata oikean kokoisia ympyröitä, jotka kasataan muovi/lasikulhoon oikean muodon saamiseksi täyteen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  mä tein viime syksyn aikana oman tyttöni juhliin kaksi erilaista barbikakkua. Paistoin kaksi kääretörttupohjaa ja kokosin niistä kakun isoimpaa teemakulhoon. Vuorasin sen kelmulla ja kokosin paloista kakun sisälle. Annoin tekeytyä seuraavaan aamun jolloin sitten kumosin kakun vadille ja korstelin.
  Minä tein barbille ylävartaloon vaattet marsipaanista ja helmistä. Laitan sulle meiliin kuvan.
  Ei siis ole mikään leipurin taidonnäyte vaan tavallisen kotileipojan kötöstys..

  pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos, täytikö siis kääretorttupohjan ja laitoit rullalle ja sitten leikkasit siitä paloiksi? Kiva jos viitsit laittaa kuvan:)

   Poista
 4. Minä varmaankin tekisin Charlotta -kakun (esim. http://www.ullanunelma.fi/reseptit.php?reskat=2&resid=87), jonka sitten kuorruttaisin lopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä se voisi olla kyllä helpoin tapa:)

   Poista
 5. Heissan, satunnainen lukija täällä innostuu vastaamaan kun on aiheesta omakohtaista kokemusta esikoisen synttäreiltä...
  Tein normikakkuvuoalla yhden kakkupohjan ja kuivakakkuvuoalla toisen, näin saatiin helmoihin riittävästi pituutta ja kakkuun siis korkeutta. Ostin barbin jonka puin vartalonmyötäiseen folioon ja laitoin kuivakakun "reikään" lasin johon barbi seisomaan. Sitten ylijäämäkakunreunuksilla täytin kuivakakun reiän sivut jotta lasi pysyi napakasti pystyssä ja sitten vaan kauniisti kuorruttamaan. Ylävartaloon jäi siis asuksi tuo "foliotoppi". Ja juhlien jälkeen sankarista oli kiva saada vielä yksi uusi barbi, se mansikan- ja suklaantuoksuinen sieltä kakusta :)
  Hyviä juhlia!

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)