maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pikkuinen pyöräilijä!

Pyöräily harjoitukset kovassa vauhdissa!

Kypärää käytämme kyllä aina pihasta poistuessamme, kuvat siis meidän pihasta, omassa pihassa ei olla laitettu kypärää vaikka ei se kyllä pahitteeksi olisi, pitää muistaa ensikerralla.


Heini ei ole pyöräillyt oikeastaan koskaan apupyörien kanssa, meillä kun on se potkupyörä niin sillä neiti potkutteli viime kesänä, pyöräily ei sillloin vielä kiinnostanut, potkupörällä kun pääsi lujempaa.
Nyt ollaan sitten harjoiteltu pyöräilyä heti ilman apupyöriä, koska tasapaino on niin hyvin hallinnassa potkupyörän ansiosta. Vauhtia pitää antaa ja sitten vaan annettaan neidin polkea, käännöksetkin sujuu jo ja omassa pihapiirissä turvallisesti harjoitellaan. Pihasta jos lähdemme pois niin vielä otetaan potkupyörä, koska sen hallinta on kuitenkin vielä parempi kun polkupyörän.

Potkupyörää harkitseville suosittelen lämpimästä sen hankintaa, kehittää huimasti lapsen tasapainoa ja on todella hyvää liikuntaa muutenkin lapselle.

Hanna


18 kommenttia :

 1. Herra Vihreällä on kans potkupyörä ja viime vuonna potkutteli sillä hienosti pitkiä liukuja. Nyt kun se kaivettiin taas esille, niin meno on sitä töpöttelyä ja kävelyä pyörän selässä. Melkein kun alusta aloittaisi :( No jospa se siitä... Toivottavasti ei meidänkään tarvitsisi niiden apupyörien kanssa pelata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon että potkuttelu siitä lähtee sujumaan, kun ilmat lämpenee ja saa laittaa kevyempää vaatetusta ja lenkkarit jalkaan. On kyllä aika mahtava juttu kun apupyörien kanssa ei tarvi pelata.

   Poista
 2. Hienosti sujuu, taitava tyttö ja niin keskittynyt ilmekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, keskittyen ja kuitenkin aika rauhallisesti ja harkiten.

   Poista
 3. Hyvin menee! Minkä ikäisenä hankitte Heinille potkupyörän. Ajateltiin pojalle 2 lahjaksi potkupyörää, mutta onkohan vielä liian nuori?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostettiin Heinille 3.v. lahjaksi potkupyörä eli hänellä kun on helmikuussa synttärit, niin silloin aluksi harjoitteli talvella sisällä ja sitten keväällä vietiin potkupyörä ulos ja koko viime kesän ja syksyn sillä mentiin ja mennään edelleen.
   2.v. Voisin ajatella sitä pienempää mallia laitan linkin sulle tähän. http://www.pikkusiili.fi/index.php?page=shop.browse&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=68
   meillä on se käsijarrullinen malli eli 2,5.v ylös päin.

   Poista
 4. Sujuupa se hienosti, toivottavasti meilläkin sitten myöhemmpin potkuttelutreenien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu varmasti sujuu:)Mukavia potkutteluja sinne teille.

   Poista
 5. Vau, miten hienosti jo! Meillä 3v. ährystää apupyörillä. Hyvä kun saa pyörän edes liikkeelle :) Mutta viime vuonna ei kyllä kiinnostanut juuri ollenkaan, että eiköhän se harjoittelun myötä kehity.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä kehityy jos vaan intoa riittää:)

   Poista
 6. Hyvä hyvä! Nyt onkin hieno kesä edessä, kun tuo taito jo opittuna!

  Meilläkin oli potkupyörä, mutta tyttö oli aika laiska menemään sillä. Annettiin se välillä serkuille ja sitten innostui pariksi kuukaudeksi sillä menemää ja aika lailla samaan aikaan oppi myös ilman appareita polkemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kesällä mennään varmasti jo lujaa:)

   Poista
 7. Meillä on kaapissa potkupyörä odottamassa pikkuneidin synttäreitä. Saa nähdä kuinka lähtee sujumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on kiva lahja ja sellainen millä on käyttöä pitemmäksi aikaa.

   Poista
 8. Hienosti Heini menee!

  Meillä Alva polkee vielä apupyörien kanssa, mutta tasapaino siinäkin on jo niin hyvä, että luulen apupyörien poisottamisen olevan ajankohtaista päivänä minä hyvänsä. Tänään vaan ei ole yhtään pyöräilykelejä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän aikana sitten on hyvä harjoitella ilman apupyöriä,mukavia pyöräily hetkiä sinnekkin.

   Poista
 9. Loistavaa! Hienosti neiti on oppinut! Olen kuullut pelkkää hyvää potkupyöristä, Mintulle täytyy hommata sitten omansa kunhan vähän vielä kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa hankkia, markkinoille tulee koko ajan lisää eri valmistajilta potkupyöriä, kiva kun on valinnan varaa.

   Poista

Kommentit piristävät aina :)