perjantai 15. kesäkuuta 2012

Kesän ehdoton ykköskakku!


Mansikka-marenkikakku

Tarvitset 2 marenkipohjaa joihin tulee: 3 valkuaista ja 2 dl sokeria,  vatkataa kovaksi vaahdoksi.
Levitä vaahto pellille kahdeksi pyöreäksi levyksi paksuus noin 2 cm.
paista 125 c noin 11/2-2 tuntia riippuu uunista, mutta paista niin kauan että marenki on kovaa.

Kakun täytteeksi tarvitset 4 dl kermaa, vatkataan vaahdoksi ja sokeria lisätään maun mukaan.
Sekä mansikoita oman maun mukaan, meillä oli sellainen pieni rasia ja hyvin riitti tähän pieneen kakkuun.

Koristeeksi nappasin yrttimaasta muutaman mintunlehden.

Tästä kakusta riitti meidän 5 henkilön perheelle hyvin ja vähän jopa jäikin, oli niin makeaa, mutta niin herkullista.

Tässä hyvä vinkki vaikka juhannus kakuksi jos juhannuksen tarjottavia sunnittelet.


Mukavaa viikonloppua!

Hanna

11 kommenttia :

  1. Leivoin juuri hiukan kinuskikissan uuden kirjan ohjeella marenkipohjat odottelemaan sunnuntaina juhlia ja hiukan rupes tekee mieli jo maistaa kun nämä kuvat näin. Ekaa kertaa kokeilen, mutta luulen etten vikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehdä myös meidän Jutan 10.v. synttäreille juhannuksen jälkeen marenkikakkua.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, täytyy palata tänne sitten kun kakun teko tulee ajankohtaiseksi.

    Ja voi tuota Akua tuolla alemmassa postauksessa! Hurmaava! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, kakku on helppo tehdä kun vaan on tehnyt marekipohjat aikaisemmin valmiiksi. Aku on kyllä ihana söpöliini:)

      Poista
  3. Mä niin rakastan marenkia!! Ja kyllä kesän ehdoton hittikakku tehdään juurikin näistä aineksista. -Tiina

    VastaaPoista
  4. Kiitos tästä, vois olla just hyvä meidän juhannussynttäreillä aikuisille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kannattaa tehdä, on kyllä hyvää:)

      Poista
  5. Oliko tää ihan sama kuin Brita-kakku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Britakakkuun tulee se kakkupohja, mutta tähän ei tule muuta kun marenkia, kermaa ja masikoita:)

      Poista
  6. Meidän suosikki myös. Aina niin hyvää!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)