perjantai 17. elokuuta 2012

Myslileipä

Myslileipä

5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl ohrajauhoja
9-10 dl vehnäjauhoja
 11/2 tl suolaa
1/2dl rypsiöljyä
1/2 dl hunajaa
3 dl mysliä

Sekoita yleiskoneella kaikki aineet sekaisin ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
Kohota taikina kulhossa. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo siitä kaksi pitkänmallista leipää.
Kohota liinan alla peitettynä noin puolituntia, tee kohonneiden leipien päälle ristikkäiset viillot terävällä veitsellä, paista 200c noin 20 min.



Mukavaa viikonloppua!

Hanna



12 kommenttia :

  1. Kiitti vinkistä! Kuullostaa hyvälle, sitäpaitsi rakastan myslejä... Nytkin kupissa turkkilaista jugurttia ja mysliä.

    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kannattaa kokeilla meillä kaapissa myslejä aina montaa erillaista makua, tähän leipään laitoin luomumysliä ja tuli kyllä todella hyvää:)

      Poista
  2. Täähän onkin hyvä idea, joskus tulee tehty virheostoksia uusien makujen suhteen ja ne sellaiset myslit voi hyvin upottaa tähän leipään!
    Oikein mukavaa viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinu, näin juuri ja meillä lapsetkin söi tätä leipää:)Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua sinnekkin.

      Poista
  3. Ei hitsit, kyllä olet kätevä emäntä kun leivätkin leipaset itse! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh:) Älä nyt tänään lämmitettiin uunissa ihan kaupan valmis pizzaa.. että ei sitä aina jaksa tämäkään emäntä:)

      Poista
  4. No onpas herkun- ja helponnäköistä!

    Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa ja hyvää! tuli siinä samalla touhuumisella kun tein kalasoppaa :)

      Poista

Kommentit piristävät aina :)