sunnuntai 26. elokuuta 2012

Omena-manteli kakku


Omena-mantelikakku

150g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2  dl mantelijauhetta
 2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
3 omenaa

Kuorrutus:
75 g margariinia 
3/4 dl sokeria
 2rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
2 dl mantelilastuja



Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
Sekoita muut aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (20-24cm)
levitä taikina vuokaan.
Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi.Levitä kuutioidut omenat taikinan päälle

Paista 175c noin 40min.
 Tee sillä aikaa kuorrutus.

Kuorrutus

Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja säädä uuni 200 ja paista kakkua vielä noin 10-15 min. Niin että kuorrutus on kauniin ruskeaa.


Tarjoile Flora vanillan  tai vanilja jäätelön kanssa!




Hanna

5 kommenttia :

  1. Voi vitsit, milläköhän ton mantelin korvaisi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaisko kaurahiutaleet/leseet sopia mantelin sijaan.

      Poista
    2. Voisi ollakin hyvä, kiitos :) Ei tullut mieleen..

      Poista
  2. Apua miten ihanalta kuullostaa tämä herkku :D!!!!
    Tiistaisille vieraille leivon tätä aivan varmasti!Nyt jo aivan kuola valuu suupielistä... ;)
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli tosi hyvää koko perhe tykkäsi:) Kohtahan se omppu aika taas alkaa, meidän puissa vaan ei oo yhtään omenaa pari vuotta sitten vasta istutettuja puita, sitä syksyä odotellessa kun niitä saadaan maistaa.Onneksi mummulassa on omppuja.Leivo ihmeessä vieraille tätä.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)