maanantai 3. syyskuuta 2012

Helpoista helpoin tonnikalapiirakka.


Testailin viikonloppuna  Myllyn Paras piirakkataikinaa.
Näitä oli lidlissä edullisesti viimeviikolla, yleensä en valmispohjia käytä, mutta nyt ostin molempia suolaiselle ja makealle piirakalle omat pohjat, makean piirakan pohja vielä testaamatta.

Täyteen tein periaatteella mitä kaapista löytyy.




Vuokaa ei tarvinnut voidella, mikä oli plussaa, eikä jäänyt muuten yhtään taikina kiinni lasiseen piirakkavuokaan. Taikina oli helppo levittää piirakkavuokaan, oli jopa valmiiksi pyöreä muoto, hiukan jauhoa käsiin ja sitten painelin pohjan vuokaan.


Tonnikapiirakan ohje:
Suurin piirtein näin se meni.

 1 Myllyn Paras piirakkapohja

1 prkl tonnikalaa
1 prkl kermaviiliä
2 kanamunaa
1/2 prk creme bonjour (aurinkokuivattu tomaatti) Muutkin maut varmasti sopii, tätä vaan nyt löytyi jääkaapista.
 1 paprika kuutioina
 1 tl timjamia
 suolaa ripaus
1 tl mustapippuria
100 g Juustoraastetta

Sekoita munat, kermaviilin ja creme bonjourin kanssa, lisää muut aineet, levitä juustoraaste täytteen päälle ja paista  200c noin 40 min.

Helppo ja nopea tehdä, hyvä vierasvara vaikka yllätysvieraille.

Hanna

2 kommenttia :

  1. Kiitos tästä, tätä koitan hetimmiten, tonnikala on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonnikala on kyllä hyvää ja ihan liian harvoin tulee syötyä/tehtyä siitä ruokaa.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)