sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sunnuntai päivää!

Nuutipukin päivää vietetään tänään 13.1. Tässä meidän Nuutipukit: Pupu tupuna, rokkari ja suomi neito:)


Luistelemassakin oltiin tänään, joka kerta huomaa että pikku neidin luistelu sujuu aina vaan paremmin ja rohkeammin, nyt pitäisi vaan usein käydä luistinradalla kun on pakkaskelejä, jotta taidot kehittyy.


Seurattiin miehen kanssa netin välityksellä uuden Viking Grace laivan kastetilaisuutta.
Katsoitko teistä moni ??

Varmasti upea uusi laiva, pian me sen näemme kun lähdemme risteilemään ja viettämään anopin synttärijuhlia sinne. Onhan se upeaa kun kaikki on uutta ja hienoa!

Oikein hyvää illan jatkoa kaikille täällä poikkeaville!


Hanna6 kommenttia :

 1. Ihanaa kun on oikein kunnon nuutipukkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on se kiva kun vähän panostetaan pukeutumiseen:)

   Poista
 2. Mulle ihan vieras perinne tuo nuutinpäivänä pukeutuminen!! Kuuluuko päivään muitakin tapoja?

  Ihanat letit suomineidolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuutinpäivä vie joulun pois, ennenvanhaan nuutipukit oli aikuisia miehiä jotka kiertelivät taloissa ja tekivät kepposia, nykyään lapset kiertelevät talosta taloon laulamassa ja saavat palkaksi karkkia, ennen vanhaan nuutipukeille annettiin joulujerkkujen rippeitä, pipareita, hedelmiä, mitä nyt talosta löytyi.

   Poista
 3. Minullekin on nuutipukkiperinne vieras, mutta oliko niin, että nuutipukki vie joulun pois tms? Kiertävätkö lapset silloin ovelta ovelle?

  Ei tullut katsottua tuota avajaistapahtumaa, mutta olipa tosiaan aika, että Viking Line satsaa uuteen laivaan! Nyt voisin jopa kuvitella lähteväni matkalle Viikkarilla, aiemmin on aina tullut lähdettyä Siljalla parempien laivojen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvensinkin tuossa jo nuutinpäivän perinnettä, täällä satakunnassa ollaan vietetty aina nuutinpäivää sitä vietetään myös pohjanmaalla ja jossain muuallakin nyt vaan en muista missä. Monet tosiaan kerää vasta nuutinpäivän jälkeen joulun pois.Lapset kiertää ovelta ovelle laulamassa ja saavat palkaksi karkkia. Ennen vanhaan nuutipukkeja pelättiin kun ne olivat aikuisia miehiä jotka tekivät pahojaan talosta taloon.

   Juu me lähdetään testaamaan ihan pian uutta laivaa, kerron sitten millainen oli :)

   Poista

Kommentit piristävät aina :)