sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Rippilahja vinkkejä??

Olemme menossa kolmen viikon päästä siskoni pojan rippijuhliin, nyt kysyisinkin vinkkejä teiltä mitä lahjaksi pojalle ripille pääsyn johdosta?
Mitä tämän ikäiset nuoret pojat tykkää pitää?? Esim. olisiko joku koru kiva muisto? Pojan kummit ostaa ilmeisesti rippiristin.
Vai olisko jokin keräily sarja esim. astoita tai lahjakortti ??
Meillä kun on näitä tyttöjä enkä oikein tiedä 15.v. poikien muodista ym. Rippiujuhlissakaan en ole ollut moneen vuoteen.


Lahja asiasta päästääkin sitten vaateasiaan? Perheen tytöt haluaa tietenkin jotain uutta juhlavaatetta?

Heinille ajattelin samaa mekkoa mikä oli synttäreilläkin.
Emmi haluaa uuden mekon?
Jutta taas ei halua mekkoa päälleen ikinä, mistä hänelle löydetään jotkut nätit housut ja juhlapaita?
Itselle pitää tsekata ensin vaatekaappi läpi löytyiskö sieltä jotain päälle laitettavaa.
Miehelle on onneksi helppoa musta puku, valkoinen paita ja kravatti, ne onneksi löytyy omasta takaa.

Haastetta vaatevalinnassa tietenkin riitää ja kirkkoonkin mennään ennen juhliin menoa, niin pitäisi kuitenkin olla vaatetta sen mukaisesti.

Kiitos jos viitsit antaa vinkkejä:)

Hanna

12 kommenttia :

 1. Minusta se on hyvin tapauskohtaista poikien osalta kuka tykkää koruista ja kuka ei. Meidän jo viisi vuotta sitten ripille päässyt vanhempi poikamme ei ole koskaan välittänyt koruista, mutta 5-vuotiaamme kantaa innoissaan suosikkijoukkueensa kaulanauhaa. Vanhemmalle pojallemme kerättiin erilaisina lahjoina Teema-astioita siten, että kun hän viime syksynä muutti omilleen, oli hänellä astiat neljälle valmiina. Itse olen hankkinut sekä kummitytölle että kummipojalle rippilahjaksi pyyhesetin, mihin taitava työkaveri on brodeerannut sopivan kuvion ja päivänsankarin nimen.

  VastaaPoista
 2. Nämä on aina vaikeita :/ Mut veikkaan, että valokuvakehykset ym. ei säväytä teini-ikäistä poikaa. Lahjakortti on aina hyvä, vaikka tietenkin persoonaton. Voisiko sankarilta kysyä toiveita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on juu, toiveita olen kysellyt, mutta kaikki kuulemma kelpaa, tietenkin voisi ajatella lahjakorttia ja sen lisäksi jokin pieni lahja muistoksi.

   Poista
  2. Olen samaa mieltä.
   Lahjakorttikin on sellainen, että sen pitää osua oikeaan kauppaan. :)
   Puhdas raha kelpaa aina ;)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mun omat lapset on toivoneet tylsästi rahaa rippilahjaksi. Tosin rahat on johonkin isompaan laitettu, yksi osti oman tietokoneen ja toinen digijärkkärin lahjarahoilla.

  Usein olen itsekin rahaan päätynyt, olen sitten paketoinnissa käyttänyt enempi mielikuvitusta. On ollut "hillo"purkkia, rahat puhalletun ilmapallon sisällä, raha kiedottuna "rahapuun"oksaan jne.

  Noi teinipojat on kyllä vaikeita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kikka, tuo paketointi juttu on mainio idea:)

   Poista
 5. Varmaan riippu niin paljon pojasta ja hänen harrastuksistaan ja muista.. Tämmöisiä ideoita tuli äkkiseltään mieleen (mulla ei ole teini-ikäistä poikaa, mutta lähipiirissä on)..

  Ensimmäisenä mieleen tuli sellainen Leathermann monitoimityökalu. Oma mieheni kuljetti sellaista aina mukanaan joskus nuorempana ;) Ikinä ei kuulemma tiennyt, milloin tarviikin "ropeltaa" (mopoa, autoa, pyörää...) :D Sellaiseen voi tilata monesti kaiverruksenkin.

  Lahjakortti jonnekin teinejä miellyttävään kauppaan (ensimmäisenä mieleen tuli Ponke's tai jokin urheilukauppa). Pelaamisesta/nörttäilystä kiinnostuneelle ehkä verkkokauppa.com tai gigantti tms.

  Erähenkiselle puukko, jonka terään voi kaiverruttaa nimen. Tai sitten laadukas kuksa, johon polttokaiverrettuna nimi.

  Jonkin pojan harrastuksia tai mieltymyksiä käsittelevän lehden tilaus esimerkiksi vuodeksi.

  Äkkiseltään veikkaisin, että harva 15 -vuotias poika on onnensa kukkuloilla saadessaan astioita tai sukulaistädin valitsemia koruja. Raha on varmasti aina hitti, mutta en tiedä, haluaisinko itse sellaista tuon ikäiselle antaa. Eri asia sitten, jos lapsi selkeästi kerää sitä jotakin isompaa hankintaa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuret kiitokset näistäkin oli paljon apua, tässä tulee pian valinnan vaikeus:)

   Poista
 6. Korut on kyllä tosi arvaluttavia, tuon ikäiset pojat tosi vähän käyttävät, samoin astiat. Meillä esikko pääsi viime keväänä ripille ja suosituimmat lahjat olivat raha ja lahjakortit. Eli lahjakortti vaikka johonkin urheiluliikkeeseen tai vaateliikkeeseen on kova juttu, jos ei tykkää rahaa antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taidan lahjakortin pojalle ostaa ja sitten jonkun pienen muiston siihen lisäksi. Kiitos Sarppu vinkeistä.

   Poista

Kommentit piristävät aina :)