keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen mielessä!



Kuvat sara La Fountainin kirjasta Passion for food.
Ihania ohjeita vaikka kuinka paljon, moneen eri vuoden aikaan ja juhlaan.


Pääsiäistä täällä kovasti mietitään...

Ohrat kasvaa hurjaa vauhtia ja rairuohotkin jo vihertää,  Kotosalla meinataan pääsiäisen aikaan olla, yhdet syntymäpäivä juhlat ainakin on luvassa pääsäisen pyhinä ja ystävien kanssa kahvittelua.

 Onko teillä pääsiäiseen jotain leivonnaisia / ruokia mitä pitää ehdottomasti valmistaa perinteen vuoksi?
Meillä ei ole oikein mitään, ehkä joku rahka/pulla piirakka. Lammasta meillä ei ole koskaan syöty.
 Niin joo mämmiä pitää olla pääsiäispöydässä ehdottomasti! Vaikka lapset sitä ei halua syödä.
Tykkääkö teillä lapset mämmistä?


Hanna













8 kommenttia :

  1. Pääsiäinen on toinen suosikkiruokajuhlani heti joulun jälkeen :)

    Pääsiäisenä pitää ehdottomasti olla karitsan jauhelihasta tehtyä lammaskaalia ja sitruunaista piimähyytelöä. Nykyään herkuttelemme jonakin pääsiäispäivänä myös lampaan sisäfileellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa oikein hyvältä, millaista on piimähyytelö en ole ikinä maistanut?

      Poista
    2. Piimähyytelö on aivan ihanaa! Kannattaa joskus kokeilla. Siinä yhdistyvät loistavasti piimän happamuus ja sitruunan raikkaus ja rakenne on suussa sulava. Tämä on melkeinpä lempijälkiruokani, vaikka muussa muodossa en piimästä tykkääkään.

      Yritin löytää tähän jotain hyvää ohjetta linkiksi, mutta se olikin yllättävän vaikeaa. Joten tässä oma ohjeeni:
      1 litra piimää
      5dl kuohukermaa
      10 liivatetta
      n. 1/2-1dl sitruunamehua
      n. 1-2dl sokeria

      Liota liivatteet, vatkaa kerma, kuumenna n. 1/2dl sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Laita kulhoon piimä, sekoita sinne n. 1dl sokeria ja liivateliuos ohuena nauhana. Sekoita joukkoon vatkattu kerma. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunamehua ja sokeria, että saat itselle maistuvan maun. Kaada seos isoon metalliseen kuivakakkuvuokaan (huuhtele vuoka ensin kylmällä vedellä) ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Kun hyytelö on hyytynyt, upota vuoka vähäksi aikaa kuumaan veteen ja kumoa hyytelö sitten lautaselle. Hyytelön kaveriksi sopivat esim. hillat, vadelmat, raikkaat hedelmät tai hillot. Itse tosin syön sen ihan sellaisenaan ilman mitään lisukkeita.

      Poista
    3. Oikein paljon kiitoksia ohjeesta, tätä pitää kokeilla pääsiäispöytään :)

      Poista
  2. Minä tykkään myös suuresti tuosta Passion for food kirjasta ja paljon tuleekin kokeiltua sieltä kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on kyllä hyviä ja monipuolisia ohjeita ja niin kauniita kuvia.

      Poista
  3. Ou nou... tyttö on kysynyt tuota ruohon laittoa jo viikon... Ei vaan nyt voimat riitä lähteä hankkimaan multaa. Saisinkohan kasvamaan talouspaperilla? :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei laitanko postissa multaa tulemaan:) luulisin että onnistuu kun kastelet talouspaperin kunnolla ja laitat päälle muovikelmun, niin ehtii hyvin vielä itämään.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)