torstai 25. huhtikuuta 2013

Vappu munkkien resepti !!!

Rinkilämunkit

5 dl maitoa
50g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 kanamunaa
13-15 dl vehnäjauhoja
100g  margariinia sulatettuna

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhot vähitellen vaivaten taikinaa koko ajan  käsin tai esim. yleiskoneella.
Kaada joukkoon sulatettu margariini ja alusta taikina tasaisesti.
Anna taikinan kohoto lämpimässä paikassa liinan alla.
Leivo kohotetusta taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota pellillä liinan alla peitettynä.
Reiän teen pulliin  niin että juuri ennen paistoa pyörittelen pullan keskelle reiän sormilla niin että tulee rinkulan muotoinen pulla. Rinkilämunkit kypsyy nopeammin kuin pyöreät.
Kypsennä munkit kuumassa öljyssä kattilassa  (180c ) kauniin ruskeiksi noin 3-4min koosta riippuen.
Nosta munkit esim. reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kierittelen sitten sokerissa lautasen päällä tai paperipussin sisällä.

Muista että munkkien paisto on tarkkaavaista puuhaa, pidä kattilan vieressä kansi siltä varalta että saat laittaa sen kattilan päälle jos öljy alkaa kuumenemaan liikaa.
Minulla on sellainen vanha munkki kattila erikseen, missä teen aina vain munkkeja , paksupohjainen kattila/ pata on oikein hyvä munkkien paistamiseen.

Munkkien paisto vaatii hiukan kärsivällisyyttää ja tarkkaavaisuutta, Itse tehdyt munkit on kuitenkin niin hyviä ja kaiken vaivan arvoisia, että suositteln kokeilemaan jos et ennen ole tehnyt !!!

Munkkeja voit tehdä vaikka viikonloppuna jo valmiiksi ja pakastaa osan munkeista ja sitten vappuaattona vaan sulatat ja sokeroit munkit ja niin ne ovat oikein hyviä ja tuoreita tarjottavaksi.



Munkit herkutellaan siman kanssa!!!


Mukavia leipomishetkiä!!

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)