tiistai 28. toukokuuta 2013

Silmälasit lapselle


Meidän pikkuneiti saa silmälasit.
5.vuotis neuvola tarkastuksessa huomattiin että Heini ei näe kunnolla kauas, eli kaukonäkö on aika heikko. Neuvolasta saatiin sitten lähete silmäpolille ja siellä tutkittiin silmät kunnolla.

Ensiviikolla stten neiti saa silmälasit.

 En ole kinä edes ajatellut että lapseni saisi silmälasit, tämä tuli aika yllätyksenä meille, koska kenelläkään muulla perheenjäsenillä ei ole laseja, paitsi miehellä on tullut iän myötä nyt lukulasit käyttöön.

Nyt toivoisin lukijoilta kommentteja ja vinkkejä, olisi kiva jos jakaisitte kokemuksianne, koska tosiaan meillä ei ole minkäälaista kokemusta aiheesta.

Miten sitten aurikolasit? Tehdäänkö lapsille erikseen aurikolaseja vahvuuksilla? Meillä kun Heini on tottunut käyttämään pienestä asti aurinkolaseja.

Pääasia on että neiti on vielä ihan innoissaan että hän saa silmälasit, eikä malttaisi odottaa millään ensiviikkoon.

 Oliskohan kirjastossa joitakin lastenkirjoja aiheesta?


Hanna
10 kommenttia :

 1. Pojalla on ollut lasit alle kaksivuotiaasta eli kokemusta on kertynyt. Meillä lasit ovat aina olleet mieleiset ja lapsi on pitänyt niitä mielellään. Juuri oltiin taas etsimässä uusia kehyksiä.
  Laseja joutuu aikaajoin käydä säätämässä optikolla ja kannattaa ottaa niihin silikoniset nenätyynyt.
  Kannattaa myös käydä sovittelemassa useammassa liikkeessä kuin usein valikoimat ovat aika suppeita.
  Aurinkolasit meillä on ilman vahvuuksia ja lapsi on pärjännyt niillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä kaikki vinkit on nyt tervetulleita :)

   Poista
 2. Meillä myös tytöllä lasit kaksivuotiaasta asti (nyt siis seitsemän). Suurempia ongelmia ei ole ollut, mutta alussa vaati hieman tietysti totuttelua oppia elämään niiden lasien kanssa, mutta sitkeästi kannustamalla /kehumalla se lähti sujumaan. Nyt ei osaa enää elää ilman lasejaan. Lapsille saa vahvuuksilla myös aurinkolaseja (suosittelen Specsaversia, edullisimmat, eniten valikoimaa...), mutta meillä on sellaiset lasten aurinkolasit mitkä tulevat omien lasien päälle. Niitä toki sai metsästää nk. tyttöväreissä aika pitkään... Tsemppiä teidän pienelle "rillipäälle";)-maiju helmistä&kertusta kirjautumatta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että kaikki kuitenkin sujunut suht hyvin, kiitos tsempeistä niitä nyt tarvitaan :) Mukava kuulla että lapsillekkin myydään aurikolaseja omien lasien päälle, ehkä jotain tälläistä meidän pitää miettiä koska laseja täytyy sitten pitää koko ajan. Kiitos näistä vinkeistä :)

   Poista
 3. Just pari VK sitten käytiin tilaa silmälasit kolmeveelle. Nissenillä oli tarjous että silmälasien ostajalle aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle. Tarjous oli kai ta kuun loppuun. N. 130€ yhteensä molemmat pinnoitetut kovapintaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän laseille tulee hintaa puolet enemmän, aika edullisesti saitte lasit. Miten teillä on alku sujunut?

   Poista
 4. Itselläni on ollut lasit lapsesta saakka. Kehykset kannattaa valita lapselle huolella, joustosangat eivät mene niin helposti rikki, hyvin istuvat lasit ovat tärkeä juttu. Linsseihin kannattaa ottaa ominaisuudeksi ainakin kova ja likaa hylkivä pinnoite. Riippuu linssien vahvuudesta, pärjäisikö neiti ulkoillessa tavallisissa aurinkolaiseissa vai kannattaako sellaisetkin hankkia vahvuuksilla. Erilaisia tarjouksia kannattaa seurata ja kysellä. Optikkoliikkeessä autetaan varmasti mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasit on nyt valittu ja toivotaan että on sopivat. Pitää ottaa tosiaan selvää pärjäisikö neiti normi aurinkolaseilla ulkoillessa.kiitos Kati vinkeistä :)

   Poista
 5. Tulinpa vastavierailulle. Kiva blogi sinulla:) Kommentoinkin tähän vanhempaan postaukseesi koska itselläni ollut lasit neljä vuotiaasta saakka ja tyttärellä sama juttu:) Minun suositus on että ei tee asiasta ainakaan hirmu isoa juttua, eli käsittelee sen ihan peruskaurana. Meillä käyttö sujunut todella hyvin ja kun lapsi itsekin tajuaa että näinhän näkee paremmin, niin kyllä ne lasit aina päähän eksyvät. Tyttölapset vielä kohtelevat huolellisemmin tavaroitaan joten pysyvät varmasti ehjänä:) Meillä on syksyllä vuorossa esikois pojalle hammasraudat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle ja kiitos vinkeistä, meillä tyttö muutenkin tarkka tavaroistaan, niin toivotaan että pitää laseistakin hyvää huolta, vaikka varmasti vahinkoja sattuu kun on lapsista kyse, mutta niille ei sitten voi mitään. Meillä vanhimmalla tytöllä 12.v. ollut hammasraudat syksystä asti ja tosi hyvin on kaikki mennyt, paljon paremmin mitä ajattelin.

   Poista

Kommentit piristävät aina :)