keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Eemeli 50.v.!!

Ajattelin laittaa oman korteni kekoon osallistumalla Vaahteranmäen Eemelin 50-vuotis juhlavuoden kunniaksi järjestettyyn  leikkimieliseen leivontakilpailuun.

Oi mutsi mutsi blogi järjestää leivonta kilpailun bloggareille. Osallistumis aikaa on 10.6. asti.

Tässä olisi  meidän helppo kesäinen resepti kilpailuun. Raparperi pannari on terveellinen helppo ja nopea välipala, voit myös pakata pannarin palat mukaan kesäiselle eväsretkelle. Jos kotoa ei löydy raparperiä voit tehdä tämän myös yhtä hyvin omenasta. Jos haluat oikein herkutella, valmista vaniljakastike vielä pannarin kyytipojaksi.


Vaahteramäen Raparperi pannari

7 1/2 dl täysmaitoa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl täysjyväjauhoja
1 tl suolaa
2rkl ruokosokeria
6 dl raparperipaloja
päälle: 1/2 dl ruokosokeria tai kanelisokeria

Sekoita ainekset vispilällä sekaisin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada taikina uuni pellille ja levitä raparperipalat taikinan päälle, sirottele vielä sokeri raparperien päälle.
Paista uunissa 200c noin. 20 min.






Raparperi pannarin kanssa sopii hyvin vaniljakastike ja se on tosi helppo ja nopea valmistaa itse, kannattaa kokeilla!

Vaniljakastike
 4 dl täysmaitoa
1 kanamuna
1 / 2 dl sokeria
1 reilu rkl perunajauhoja
 3 tl aitoa vaniljasokeria

Vatkaa paksupohjaisessa kattilassa kaikki aineet sekaisin, paitsi vaniljasokeri  joka kannattaa laittaa vasta keittämisen jälkeen, keitä kastiketta miedolla lämmöllä hetken aikaa niin että se alkaa saostumaan ja  paksuuntumaan noin 5min. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja jäähdytä.



Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan!!

Hanna


2 kommenttia :

  1. Mä itse RAKASTAN raparperia ja meillä on sitä edelliskesältäkin vielä jäljellä pakkasessa. Ei oo ikinä käynyt mielessä, että siitä voisi pannariakin tehdä. Pannari= toinen elämäni rakkaus. Kiitos tästä, saattaa hyvin päätyä syntymäpäivätarjoiluksi tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu,joka kesä käytän raparperia monissa monissa leivonnaisissa, raparperi on vaan niin hyvää ! Tämä pannari käy kyllä hyvin synttäripöytäänkin kiva jos innostut kokeilemaan, suosittelen!

      Poista

Kommentit piristävät aina :)