sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Itse tehtyä jäätelöä jäätelökoneella.Suklaaunelma jäätelö 

 4 dl kuohukermaa
4 munan keltuaista
1 dl ruokosokeria
 6 rkl kaakaojauhetta
1 dl tummaa suklaa rouhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi ja erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa sokeri ja keltuaiset keskenään, sihtaa kaakaojauhe kermavaahtoon ja lisää keltuais-sokeri vaahto kermavaahdon joukkoon. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi. Kaada jäätelökoneeseen jäätelömassa ja anna käydä  hetken aikaa ja lisää sitten suklaarouhe sinne joukkoon, anna koneen käydä vielä niin kauan että jäätelö alkaa paksuuntumaan ja massa muuttuu jäätelöksi. Voit syödä jäätelöä heti valmistuksen jälkeen tai jos haluat kovempaa jäätelöä laita jäätelö vielä pariksi tunniksi pakkaseen kovettumaan.


Tässä yksi hyväksi todettu resepti jäätelökoneella tehtäväksi. Tästä määrästä riittää kuudelle herkuttelijalle. Kannattaa kokeilla jos omistat jäätelökoneen, meillä taitaa jäätelökone pyöriä nyt kesällä harvasen päivä. Lisää resptejä kehitellään ja kokeillaan. Laitan sitä mukaan uusi reseptejä tänne blogiin itselle muistiin ja muille jäätelön tekemisestä kiinnostuneille.


Herkullisia kesä hetkiä!

Hanna


2 kommenttia :

  1. Ai, että! Ei ole jäätelökonetta, mutta vesi tulee kyllä kielelle pelkästä ajatuksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten tosi hyvää ja hämmästyin tänään kun luin kaupan suklaajäätelö paketista kuinka paljon niissä on käytetty kaikkia lisäaineita ym, itse kun tekee niin tietää ainakin mitä syö:) Ei muuta kuin jäätelökonetta ostamaan.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)