maanantai 3. kesäkuuta 2013

Raparperi herkuttelua ja kesäloman aloitus.



Raparperi Muffinssit

2 kanamunaa
2 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 1 dl rypsiöljyä
3 1/2 dl puolikarkeita spelt vehnäjauhoja 
1 tlk ranskankermaa
2-3 dl raparperi paloja

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe, lisää sitten öljy ja ranskankerma sekä raparperinpalat.

Annostele muffinssi vuokiin ja paista 200c noin 20 min.

Voit koristella muffinssit vaikka kermavaahdolla tai sulatetulla valkosuklaalla, tällä kertaa en ehtinyt koristelemaan, kun muffissit piti saada heti pöytään kun tuli yllätysvieraita.


Koululaisilla alkoi ansaittu kesäloma, meillä ei nyt alkukesästä ihmeempiä suunnitelmia ole, pieniä päivä retkiä tehdään tyttöjen kanssa, mies on töissä kesäkuun ja heinäkuustakin vielä jonkun aikaa, ennen kuin hänellä alkaa loma. Meidän kesä menee muutenkin rakennuspuuhissa kun autotallia rakennetaan, mutta eiköhän me joku kesäloma reissukin ehditä tekemään. Laivareissua on luvattu tytöille ja joka kesäinen Tuurin kyläkaupan reissu ainakin tehdään.

Tänään oli raju ukkonen ja vettä tuli ihan kaatamalla, kyllä puhdisti ilmaa kun lämpömittari huiteli 30 asteessa ennen ukkosen tuloa.

Mukavia, helteisiä kesäpäiviä!!


Hanna


6 kommenttia :

  1. Nam, mikä ohje, nyt kyllä pitäisi saada lisää raparperiä, edelliset kunnon kokoiset jo käytin :) toivottavasti selvisitte ukkosesta, oli aikamoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhea ukkos myräkkä kyllä oli, koko talo tärisi en muista tuollaista kokeneeni. Mulla on vähän sama juttu että odotan että raparperejä kasvaa lisää, kun kaikki melkein käytetty jo sitä mukaa kun kasvavat.

      Poista
  2. Voi nams, näyttääpäs herkullisilta!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)