sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Leipää!

Vihdoin ja viimein testasin pataleipää, mikä on ollut pinnalla moneen otteeseen blogeissa ja mediassa. Eikä ollut muuten ensimmäinen eikä viimeinen kerta niin hyvältä maistui. Suosittelen kokeilemaan jos et ole vielä kokeillut.

Tässä vielä ohje minkä löysin cebicin keittiöstä. Pataleipä ohjeita löytyi monesta blogista ja facebookista.


1 leipä

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.





Mitenkä laskiais sunnuntai on muilla mennyt? Meillä ulkoilun ja hyvän ruoan parissa.

Mukavaa alkavaa viikkoa!!!!

Hanna






2 kommenttia :

  1. Mä olen aivan onneton leipien ja sämpylöiden paistaja, ei koskaan mene niinkuin strömsössä. Tämä ohje voisi olla se poikkeus joka vahvistaa säänön, taidampa kokeilla!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, itse käytin sunspeltin alkuvehnäjauhoja.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)