perjantai 18. huhtikuuta 2014

Leivonta vinkki pääsiäiseen!

 Persikka rahka-murupiirakka
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja

------------------------
2 dl kermaa, kermaviili tai piimää
1 kananmuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata margariini. Sekoita viivan yläpuolella olevat aineet keskenään. Ota 3/4 taikinasta ja lisää siihen 1 muna ja 2 dl kermaa,kermaviiliä tai piimää. Jätä 1/4 odottamaan piirakan pinnalle murustamista. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
säilykepersikkaa kuutioina tai marjoja ym.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjataikinan päälle. Levitä päälle valutetut ja pilkotut persikat. Murustele taikinan päälle "alkutaikinasta" jäänyt muruseos.
Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Ole tarkkana, ettei herkku pääse palamaan.


Takuu varmasti hyvää ja helppoa!

Ohjeen olen kirjoittanut muistiin jostain leivonta blogista ja tehnyt tätä muutamaan otteeseen. Persikan voit vaihtaa vaikka marjoihin. Tämä on todella hyvä ja helppo leipoa vaikka vieraat olisi jo tulon päällä.


Herkullista Pitkäperjantaita!!!!!


Hanna


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)