maanantai 24. marraskuuta 2014

Porkkana ja pähkinä yhteen sopii !


Terveisiä joulun tuoksuisesta keittiöstä, sain jokin aika sitten Blogiringin ja Meiran  yhteistyössä testattavaksi leivonta tarvikkeita mm.pähkinöitä, vaniljasokeria, soodaa, leivinjauhetta ym. Paketti oli aivan täydellinen tälläiselle koti leipurille. Varsinkin pähkinöitä meillä syödään ihan sellaiseen sekä käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa. Minulle tuli mieleen heti porkkana ja pähkinä yhdistelmä. Näiden ajatusten pohjalta tuleva joulu hiipi mieleeni niin että päätin tehdä sopivan leivonnaisen myös joulua mielessä pitäen. Meira.fi sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa mm. pähkinöiden terveellisyydestä. Jouluisessa porkkanakakussa käytin saksanpähkinää missä on tutkimusten mukaan runsaasti hyviä kasviperäisiä omega- 3 rasvahappoja niissä on myös runsaasti E-vitamiinia ja muita mineraaleja ja antioksidantteja, saksanpähkinän säännöllinen syönti alentaa myös huonoa kolesterolia.  Löydät Meiran myös Facebookista sieltä löytyy ajankohtaista tietoa ja vinkkejä sekä arkeen että juhlaan.







Jouluinen porkkanakakku 

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
4 kanamunaa
2 1/2 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
1 dl rusinoita
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
( Mausteet voit korvata myös  2 tl piparkakku maustetta )


Kuorrutus:
200g tuorejuustoa maustamatonta
50g voita
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria

 Uunin lämpötila 175c noin 45-60 min

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy, porkkanaraaste, rusinat ja pähkinärouhe. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe, sooda ja mausteet. Sekoita jauhoseos taikinaan. Sillä aikaa kun kakku paistuu uunissa tee kuorrutus valmiiksi: Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi sekaisin lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrotus vasta jäähtyneen kakun päälle.

Voit tehdä kakun pyöreään irtopohjavuokaan tai kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Minä käytin kuvassa näkyviä paistovuokia, näin saat kivan tuliaisen vaikka ystävälle vietäväksi, nämä paistovuoat voi myös pakastaa. Kakun voi kuorruttaa suoraan vuokaan jos sitä ei herkutella saman tien, näin kakku pysyy mehevänä kahvihetkeen asti. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja maku sen kun paranee vain.






 blogirinki




Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

Hanna

2 kommenttia :

Kommentit piristävät aina :)