perjantai 23. tammikuuta 2015

Viikonlopun leivonta vinkki!


Hedelmäinen rahkapiirakka
( pellillinen)
Pohja:
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g voisulaa
8 dl vehnäjauhoja
--
2 dl kermaa 
1 kananmuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sulata voi. Sekoita viivan yläpuolella olevat aineet keskenään. Ota 3/4 taikinasta ja lisää siihen 1 muna ja 2 dl kermaa. Jätä 1/4 odottamaan piirakan pinnalle murustamista. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille.
Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Säilyke ananasta tai persikkaa paloina. ( Laitoin 2 prk ananaspaloja )

Sekoita täytteen ainekset keskenään lisää hedelmät täyteen joukkoon. Murustele päälle alkutaikinasta jäänyt seos. Paista 200c noin 25 min tarkkaile piirakkaa paistamisen aikana ettei piirakka tummu liikaa päältä.

******************************************************************************

Mukavaa talvista viikonloppua, me taidetaan suunnata tänään luistelemaan illalla! Luistelun jälkeen maistuukin kahvi/ kaakao ja maukas hedelmäpiirakka

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)