lauantai 28. helmikuuta 2015

Herkullinen ja helppo leipä resepti.


Myslileipä
 5dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl ruisjauhoja tai ihan mitä vaan jauhoja kaapista löytyy (graham tai ohrajauhot sopii myös hyvin)
 9dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
 1 runsas rkl hunajaa
3 dl mysliä

Vaivaa taikina yleiskoneella ja kohota noin puolisen tuntia. Leivo taikinasta kaksi pitkän mallista leipää ja kohota pellillä sillä aikaa kun uuni lämpenee, tee leivän pintaan viillot terävällä veitsellä ennen paistamista. Paista 200c noin 20 min.




Tästä makean makuisesta leivästä tykkäsi koko perhe, olen tätä joskun monta vuotta sitten tehnyt ja nyt muistin taas tämän herkullisen ohjeen pitkästä aikaa. Sopii hyvin salaatin kaveriksi tai illan istujaisiin patonkin sijasta. Tämä leipä maistuu myös kahvin kanssa jos tekee mieli jotain makeaa.

Mukavat viikonloput!

Hanna


4 kommenttia :

  1. Oiiii, kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta että pakko napata resepti talteen :)

    VastaaPoista
  2. Myslileivät on herkkua!

    Mä leipoisin mieluusti leipää ja sämpylöitä, mutta olen luopunut hommasta kun ei ne koskaan onnistu. Minä ja hiiva ollaan toimimaton yhtälö.

    VastaaPoista
  3. Blogissani olisi sinulle muutama haaste :).

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)