tiistai 10. helmikuuta 2015

Nopea leipä herkku!


Kaurainen peltileipä

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja levitä taikina pienelle pellille tai vuokaan. Anna taikinan kohota pellillä noin tunnin verran ja voitele vedellä ja koristele kaurahiutaleilla ja kurpitsan siemenillä. Paista 225c noin 20 min. Herkuttele leipää uunituoreena voin kanssa.

 Meillä meni koko pellillinen leipää siskonmakkarakeiton kanssa, maistui niin hyvälle uuni tuore leipä. Meillä ei vaaleaa leipää osteta oikeastaan lainkaan kaupasta, joskus patonkia tulee ostettua mutta ei sämpylöitä tai muita "höttö" leipiä. Vaaleaa leipää on niin helppo leipoa itse ja leivon sitä yleensä jokun keiton kaveriksi tai viikonloppuisin aamiaispöytään.

Urheilu jutuista siirryin sujuvasti leivontaan, pitäähän sitä nyt jotenkin tasapainossa pysyä. Lenkkari vinkkejä voi jättää edelliseen postaukseen.

 " Nyt lähden liikkumaan"

Hanna



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)