torstai 14. toukokuuta 2015

Niin hyvää ettei sanotuksi saa!

Myslileivän ohjeen olen julkaissut joskus aiemminkin täällä blogissa, nyt taas tuli leivottua sitä pitkästä aikaa. Myslileipä on helppoa tehdä, ei siinä paljon leipomistaitoja tarvita. Yleiskoneella on kätevää pyöräyttää taikina kohoamaan. Myslileipää voit käyttää juuri sitä omaa lempi mysli sekoitusta ja jauhojakin voit vähän vaihella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Myslileipä

5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 dl ruis-graham-tai ohrajauhoja mitä nyt kaapistä löytyy
9 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
3 dl mysliä

Vaivaa yleiskoneella ainekset sekaisin ja anna kohota noin puolisen tuntia. Leivo taikinasta kaksi pitkänmallista leipää. Tee villot leipien pinnalle terävällä veitsellä ennen paistamista.
Paista 200c noin 20 min.
Leipä ei kaipaa muuta kuin voita päälle, sitten vaan syömään!
Myslileipä sopii hyvin vaikka illanistujaisiin, buffet pöytään patongin sijaan tai lämpimän sosekeiton kaveriksi.




Torstai terkuin Hanna



1 kommentti :

Kommentit piristävät aina :)