maanantai 22. kesäkuuta 2015

Ananas pannacotta !

Kesäisen grilliruoan päätteeksi sopii jälkiruoka joka on makea ja raikas ananas pannacotta. Ananas on nyt "se" juttu ruoanlaitossa,vaate printeissä ja sisustus tekstiileissä ym. Meillä ei tuoretta ananasta osteta muulloin kun kesällä. Siitä saa helposti lisukkeen grilliruoalle, salaatin joukkoon, leivotaan tai jälkiruokaan ja ihan vaan tuoreena syötynä maistuu kesäisenä päivänä ihanan raikkaalle. Ananas pannacotta on helppo jälkiruoka tehdä vaikka isommallekkin porukalle ja tämän voit tehdä jo etukäteen hyvissä ajoin ennen ruokailua. Ohjeeseen menee puolikas ananas toisen puolen voit käyttää vaikka salaattiin.


Ananas pannacotta
(4-6 hengelle)

1 dl  Dan sukker multi hyytelösokeria
4 dl kermaa
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki pannacotan aineet kattilassa kuumaksi ja anna kiehua 1/2 min. Kaada pannacotta tarjoilu laseihin ja vie kylmään hyytymään vähintään 1-2 tunniksi.

Ananas hilloke

1/2 tuore ananas
3 rkl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
nokare voita paistamiseen

 Kuori ja leikkaa ananas pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla voissa ja sokerissa niin että ananas hieman pehmenee. Anna hillokeen jäähtyä ja asettele hyytyneen pannacotan päälle. Koristeeksi sopii esim. sitruunamelissan lehdet ja luonnon kukat.
Kivaa ja toivottavasti lämmintä viikon alkua!

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)