keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Mansikka ja raparperi ne yhteen soppii!!





Mansikka-raparperi ruukut
(12 kpl )

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kanamuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
300g raparperia (noin 2-3 vartta)
200g pakaste mansikoita
1 /2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri, sekoita kanamuna muna sokeri vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot keskenään sekä leivinjauhe, lisää seos taikinaan. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Pilko raparperit pieniksi. Laita kattilaan rapaprperipalat, mansikat, vesi ja fariinisokeri. Ripottele viimeisenä perunajauhot.  Kuumenna seos ja sekoita koko ajan, niin kauan kunnes seos pulpahtaa. Laita kattila kylmään vesi altaaseen jäähtymään. Voitele muffinivuoka pellin jokainen kolo hyvin ja jaa taikina 12 taikinapalaan. Painele taikina jokaiseen vuokaan jauhoitetuin sormin. Lusikoi täyte takina koloihin ja paista 200c noin 20 min.

Anna jäähtyä ja nosta ruukut sitten varovasti pellillä pois veitseä apuna käyttäen. Ruukut lähti muuten yllättävän hyvin pois muffinipelliltä vaikka hetken jo epäilin miten mahtaa käydä.

Nämä mehevät mansikka raparperi ruukut on todella maukkaita ihan sellaisenaan tai sitten voit tarjoilla ruukut esim. jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
 Ruukuista saat näyttävät jälkiruoka annokset kesäiseen kattaukseen.




Herkullisin terveisin !!

Hanna




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)