torstai 9. heinäkuuta 2015

Herkullinen pekoni piirakka Nam!




Sipuli pekoni piirakka

Pohja:
3 keitettyä perunaa
100g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Kuori perunat ja muussaa haarukan avulla, lisää pehmeä voi ja muut aineet nypi taikina käsin. Laita taikina kylmään siksi aikaa kun teet täytteen. Tähän taikina pohjaan on hyvä käyttää yli jäädyt uudet perunat kun niitä yleensä aina jää muutama kattilan pohjalle ainakin meillä.

Täyte:
 2 munaa
 1pkt pekonia
100g juustoraastetta
1prk flora ruokakerma makuna pekoni sipuli
1 sipuli
kirsikkatomaatteja
pippurisekoitusta
persiljaa

Silppua sipuli ja pekonit pieneksi, paista pannulla. Riko munat kulhoon ja lisää juustoraaste, kirsikkatomaatin puolikkaat, ruokakerma, pippurisekoitus ja persilja. Lisää lopuksi paistetut pekonit ja sipulit. Esipaista pohjaa 200 noin 7-10 min. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 30 min. 200c.




 Tämä on helppoa ja herkullista piirakkaa tarjoilla vaikka vihersalaatin kanssa kesä vieraille.


Hanna


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)