keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Voihan marenki!

Ei mennyt marenkikakun teko ihan kunnialla läpi.. Piti siis tehdä marenkikakku neidin syntymäpäiville. Paistoin marenki pohjat paria päivää ennen juhlia ja peittelin leivinpaperilla odottamaan juhlapäivää. Varmistin vielä pohjien paistolämpötilat ym. Olen paistanut kyllä ennenkin marenkipohijia, mutta en tiedä mikä nyt meni vikaan..mutta paistoin ekan kerran kiertoilmalla. Marenkipohjat jäivät kiinni leivinpaperiin niin tiukkaan että en saanut niitä irroitettua ehjinä, marenki oli päältä kovaa ja rapsakkaa, mutta sisältä liisteriä mikä takertui kiinni käsiin yrittäessäni saada pohjat irti ehjinä leivinpaperista. Vieraiden tuloon ei ollu aikaa enää kun pari tuntia ja kaikki marenkipohjat meni rikki ja jäi käsiin kiinni. Mies rauhoitteli ja kertoi nähneensä televisiossa leivonta ohjelmissa että siellä ammattilaisetkin laittaa pakkaseen aina vähäksi aikaa tuotteita, no laitettiin ne pohjat hetkeksi pakkaseen jos irtoaisi sitten paremmin, mutta ei onnistunut. Liisteriä mikä liisteriä :( .
Ei muuta kuin mies matkaan hakemaan kaupasta uusia marenki pohjia, mikä ei sunnuntai päivänä ollutkaan ihan helppo homma, sillä monesta pikkukaupasta oli kaikki pohjat myyty, mies jäi odottelemaan että marketit aukeaa, jos sieltä saataiisiin kunnon pohjat ja löytyihän sieltä oikein hyvät Sarpin leipomon marenkipohjat mitkä mastuivat todellla hyviltä onneksi. Saatiin kuin saatiinkin marenkikakku kasaan ennen vieraiden saapumista :). Viikonloppuna oli todella helteiset säät ajattelin että mahtoiko se vaikuttaa marengin koostumukseen vai enkö vaan paistanut niitä tarpeeksi kauan, vai oliko syy kenties leivinpaperissa tai kiertoilman lämpötilassa?? monta kysymystä, vastatkaa jos joku tietää.Nyt jo vähän hymyilyttä koko marenki episodi, mutta taitaa mennä hetki ennen kuin paistan marenkia uudelleen.


Hanna

7 kommenttia :

 1. mullekin kävi kerran niin, syytä en tiedä koska tein kuten aina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten ole ainoa kelle on käynyt noin, olisi vaan kiva tietää mikä meni pieleen :).

   Poista
 2. Mä oon yrittänyt vaan kerran ja kävi just ne liisterit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ole kivaa kun parhaansa yrittää!

   Poista
 3. Huh, melkein tuli hiki tätä jännitystarinaa lukiessa :D Loppu hyvin, kaikki hyvin.

  Olen tehnyt vain kerran marenkeja ja ne olivat ihan ok. Paljon mahdollista, että ympäröivä lämpötila ja kosteus vaikuttivat niihin. Onneksi lopputuloksena oli kuitenkin nätti kakku. Namskis!

  VastaaPoista
 4. Oi tuollaista kakkua en ole vielä koskaan nähnytkään. Ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä jatkan. Tää kakku maistuis mulle makian ystävänä hyvin, kun en kermasta tykkää. :) Täytyy itsekkin toteuttaa seuraavissa juhlissa.
   Katin blogista löysin tänne luoksesi. Vaikuttaa kivalta blogilta ja jään seuraamaan.

   Poista

Kommentit piristävät aina :)