perjantai 14. elokuuta 2015

omenapiirakkaa Äidin ohjeella!



Syksy saapuu ja pian on taas omena aika. Otin varaslähdön ja leivoin piirakkaa ulkolaisista omenoista, mitkä oli hieman jo kuorestaan nahistuneita eivätkä kelvannut enää sellaisenaan syötäväksi. Löysin muuten tämän kivan mallisen lasivuoan Spr:n kontista ja vuoka innoitti minua kovasti leipomaan jotain herkullista päiväkahville. Ohje on peräisin äidiltäni nimellä Kaarinan omenakakku, tämän voi siis tehdä myös pyöreään kakku vuokaan, silloin siitä tulee enemmän kakun näköinen. Taikinan voit tehdä kaksinkertaisena ja silloin saat siitä pellillisen piirakka tai isomman kakun isompaan kakku vuokaan.

Kaarinan omenapiirakka (kakku)
 2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria tai sitruunan kuorta raastettuna
150 g margariinia

3 isoa omenaa
päälle: sokeria ja kanelia

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-sulata margariini
-Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe, vanilja.s. ja sulatettu ja jäähdytetty margariini. 
- Kuori ja viipaloi omenat 

Voitele vuoka ja levitä taikina vuokaan, asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele lopuksi kanelia ja sokeria pintaan. 
- Paista 175c noin 40-50 min. 

-Herkuttele vaikka vaniljakastikkeen kanssa.



Mukavaa viikonloppua!!

Hanna



2 kommenttia :

  1. Ihana että kohta taas saa kotimaisia omppuja, ei ole niiden voittaneita. Enpä muuten ole hoksannutkaan maistaa omenapiirastaikinaa sitruunalla, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Ihana että kohta taas saa kotimaisia omppuja, ei ole niiden voittaneita. Enpä muuten ole hoksannutkaan maistaa omenapiirastaikinaa sitruunalla, täytyykin kokeilla!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina :)