sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Puolukka vispipuuro!

Kesän jälkeen alkaa maistumaan erilaiset puurot, yksi koko perheen suosikki on vispipuuro ja sitä tehtiin tällä kertaa puolukoista. Puolukoista tulee minun mielestäni paras vispipuuro kunhan vaan lisää sokeria tarpeeksi. Nyt kannatta hyödyntää kauden marjoja välipaloissa ja leivonnassa. Puolukkapullia ajattelin pyöräyttää seuraavaksi. Tässä vielä puuron keitto ohje, vispipuuron voit tehdä myös mansikoista tai herukoista.

Vispipuuro
1 l vettä
4 dl puolukoita
2 dl mannasuurimoita
1/2-1 dl sokeria maun mukaan
ripaus suolaa

Survo puolukoita kattilan pohjalla ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja vispaa joukkoon mannasuurimot. keitä noin 10-15 min ja sekoittele huolellisesti. Lisää puuroon sokeria ja suolaa. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa sitten puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Nauti kylmän maidon kanssa.



Mukavaa alkavaa viikkoa!

Hanna

8 kommenttia :

  1. Meillä tehdään aina punaisista viinimarjoista ja nautitaan sokerin kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. punaisista viinimarjoista tuleekin hyvää puuroa ja sokeria pitää olla :)

      Poista
  2. Minäkin tykkään eniten puolukoista tehdystä vispipuurosta. Ja niin kuohkeaksi pitää vispata, että puuro kelluu maidon pinnalla.

    Mukavaa vikkoa myös teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten jännä juttu aina ei saa yhtä kuohkeaa puuroa vaikka kuinka vatkaisi.

      Poista
  3. Syksyllä ja talvella tulee syötyä paljon ja nyt kun näin postauksesi, alkoi kovasti tehdä mieli. Mulla vaan ei ole nyt puolukkaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peggy ei muuta kun puolukka metsään sitten vaan :)

      Poista
  4. Meillä tehdään vispipuuroa pääasiassa puolukasta, mutta myös muista marjoista sekä hedelmistä. ne ovat ihan parasta herkkua! :) Paljon pitää vatkata - ihan niin kuin mummikin teki. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulikin mieleeni että omenavispipuuroa voisi tehdä joku päivä:) ihania lapsuus muistoja tulee näistä mieleen.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)