tiistai 29. syyskuuta 2015

Tex Mex menun salaatti ohjeet!

Välimeren couscous salaatti
(ohje Hellapoliisi)
Alkuperäinen ohje puolitettu tästä ohjeesta riittää hyvin n.20 hengelle.

0,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
5 dl couscousia
0,5 dl oliiviöljyä
1 kurkku kuutioina
1 paprika kuutioina
400g salaattijuustoa kuutiona öljyssä (laitoin fetajuustoa )
70 g aurinkokuivattuja tomaatteja
100g oliiveja
1 ruukku basilikaa
2 limetin mehu

Tämän salaatin voit hyvin valmistaa edellisenä päivänä ennen juhlia, juhlapäivänä lisäsin basilikat ja aurinkokuivatut tomaatit ym.koristeet. kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio. Ota kattila pois liedeltä ja lisää couscosu ja anna sesitä muutama minuutti. Lisää öljy joukkoon ja sekoita jyvät irtonaiseksi ja jäähdytä.
Sekoita jäähtyneet couscousin joukkoon kurkku ja paprika kuutiot, salaattijuusto,oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit jotka laitoin vasta seuraavana päivänä salaatin joukkoon. Hienonna basilika ja purista limetin mehu salaatin joukkoon. 




Viher-yrtti salaatti
(muunneltu ohje Hellapoliisilta)

  2 jääsalaatti ruukkua
2  tammenlehväsalaatti ruukkua
1 rasia rucolaa
1 korianteri ruukku
1 basilika ruukku
1 viinisuolaheinä ruukku

Revi ainekset isolle laakealle vadille. Kuvaan en huomannut ottaa tästä salaatista, mutta näyttävän salaattilautasen saat näillä aineksilla.


Marinoidut vihannekset
(Ohje Hellapoliisi)
Tällä ohjeella tulee iso satsi noin 50 annosta, voit puolittaa ohjeen pienemmälle porukalle.
 Varaa tarjoiluun iso syvä salaatti kulho

6 eriväristä paprikaa
10 pientä punasipulia tai (4-5 isoa)
800g tuoreita herkkusieniä
3 isoa kesäkurpitsaa

Marinadi
3 dl oliiviöljyä
11/2 dl omenaviinietikkaa
10 valkosipulikynttä hienonnettuna
2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 chili paprika hienonettuna
mustapippuria
Chili explosion mausteseosta

Puolita paprikat ja poista siemenet. Laita paprikat kupera puoli ylöspäin uunipellille ja paahda 250c uunissa kunnes kuoret tummuvat ja kupruilevat. Poista kuoret ja paloittele paprikat.
Kuori ja lohko punaispulit ja lohko herkkusienet. Leikkaa keäskurpista kuutioiksi. sekoita kaikki keskenään. Sekoita marinadin aineet ja kaada vihannesten joukkoon. Anna maustua kylmässä ja sekoita muutaman kerran maustumisen aikana. Parasta tarjoiltuna seuraavana päivänä.


Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)