perjantai 2. lokakuuta 2015

Kirpsakat puolukka sämpylät :)

Puolukka sämpylät
 5 dl vettä
50g hiivaa
3/4 dl siirappia
2 tl suolaa
6 dl sämpyläjauhoja (jauhoja voi vaihdella oman maun mukaan)
4 dl hiivaleipäjauhoja
 3dl puolukoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä puolukat taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota noin 20-30 min. Leivo sämpylöiksi ja kohota liian alla ennen paistamista 225c noin 10 min.

Sämpylät maistuu kylmänä syyspävänä oikein hyvin kuuman keiton kanssa.


Mukavaa viikonloppua, nyt pihalle siivoamaan terassi talvi kuntoon!

Hanna

4 kommenttia :

  1. Hauska idea!
    Toimiskohan gluteenittomanakin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että toimii, kannattaa kokeilla esim. glut.jauhoseoksella :)

      Poista
  2. Aivan ihana idea laittaa sämpylään puolukkaa! Varmasti superhyviä <3 Hyvää viikonloppua teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nadja :) sämpylät oli kyllä hyviä, suosittelen! Mukavat viikonloput sinulle.

      Poista

Kommentit piristävät aina :)