maanantai 12. lokakuuta 2015

Syksyn punainen puolukka-porkkana marmeladi
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Dansukkerin ja Blogiringin kanssa.
Syksyisen hillo reseptin kehittely lähti siitä kun meidän kylässä paikallinen maanviljelijä myy juureksia suoraan omasta kellarista, mikä on aivan huippu hienoa, sieltä saa itse täyttää pussit täyteen perunaa, porkkanaa, punajuurta, lanttua ym. Porkkanat varsinkin on niin maukkaita että niitä syödään meillä ihan raakana sellaisenaan ja sitten lisätään moneen ruokaan. Puolukkaa on pakastin täynnä, koska puolukkaa on ollut metsä punaisena tänä syksynä ja siellä on tullutkin käytyä marjoja poimimassa muutamaan otteeseen. Marmeladin ohje syntyi näistä kahdesta raaka-aineesta puolukasta ja porkkanasta. Voi että kun siitä tuli hyvä yhdistelmä, sopivasti kirpeä ja raikas pienellä ripauksella vielä appelsiinia. Marmeladi sopii monen ruoan kanssa. Meillä kuluu puolukkaa muutenkin todella paljon, sillä lapset laittavat puolukkahilloa jopa perunamuusin päälle :). Marmeladi on muuten todella hyvää paahtoleivän päällä tai pinaattilettujen kanssa herkuteltuna. Tämän marmeladin voit tehdä yhtä hyvin pakastepuolukoistakin vaikka keskellä talvea.

 Marmeladi purkki on muuten kiva tuliainen ystävälle tai naapurille vaikka pikku-joulujen aikaan annettavaksi.
Hillon keittäminen on mukavaa puuhaa, siihen ei mene kovin paljon aikaa kun saat hillon keitettyä valmiiksi. Hillosokeri pussista löydät hyvät ohjeet hillon keittoon ja myös dansukker osoitteesta löydät paljon erilaisia hillo ohjeita ja vinkkejä. Tällä marmeladi ohjeella saat keitettyä yhden ison purkillisen hilloa jos haluat keittää kerralla enemmän kannattaa resepti tehdä kaksinkertaisena. Dansukkerin sivuilta löydät muuten kivan etiketti automaatin missä saat tehtyä nätit etiketit hillopurkkeihin kiinnitettäväksi, näin hillopurkeista tulee viimeisteltyjä.

Yhteistyössä suomen sokeri4 kommenttia :

 1. Kiitos reseptistä!! Puolukkahilloa menee meilläkin joka ruuan mukana, joten tämä voisi olla kivaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukavaa vaihtelua perinteiseen hilloon, kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Oi kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta <3 Ja tuota puolukkaahan meiltäkin löytyy, että kait sitä pitä tätä(kin) testata :D Oon ristinyt itteni Puolukkamuikkeliks kun joka paikkaan oon nyt sitä innoissani tunkenut :D Hyvää alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja :) puolukka on minustakin niin hyvää ja sopii ihan mihin vaan lisukkeena tai ihan sellaisenaan, mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Kommentit piristävät aina :)