sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vaniljainen rahkapiirakka mustikoilla!

Vaniljainen mustikka rahkapiirakka

pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
250g rahkaa
1 muna
100g vaniljajogurttia
1/2 dl sokeria
3-4 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeria vaahdoksi lisää kanamuna ja jauhot mihin on sekoitettu kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Voitele piirakkavuoka ja painele jauhotetuin käsin taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, jogurtti, sokeri ja kanamuna kulhossa sekaisin. Levitä mustikat piirakkataikinan päälle ja levitä täyte mustikoiden päälle. Paista 200c noin 30-40 min.




Herkullista sunnuntaita! 

Hanna

4 kommenttia :

  1. Voi herkku, miten kaunis piirakkapala!

    Itselläni olisi täällä vähän samanmoiset suunnitelmat eli mustikkapiirakkaa olisi pian tekeillä myös. Ajattelin vain vähän oikaista ja kaivaa pohjataikinan pakkasesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) Herkkua oli, pieni pala vielä jäljellä. Ne valmis pohjat on ihan hyviä olen niitä itsekin käyttänyt, mutta siinä on vaan se että muistaisi ostaa niitä kauppareissulla :)

      Poista
  2. Varmaan herkullista!

    Mä käytän usein pakastepohjia kun teen piiraan pieneen vuokaan. Yleensä mulla onkin pakkasessa piiraspohjia varmuuden vuoksi, jos vähän tekee mieli piirakkaa. Peltipiirakoihin teen kyllä pohjankin itse, eipä niin isoja pohjia valmiina taida saadakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakastepohjat on käteviä, niistä saa äkkiä piirakan pöytään vaikka yllätysvieraille :)

      Poista

Kommentit piristävät aina :)