keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Joko joulua?

Joulu on niin äkkiä etten käsitä mihin aika kuluu? H&M joulukuvastoa selaillessa silmäni osui kivaan joulukalenteriin, jokaiseen joulukuun päivään voisi laittaa pienen yllätyksen koko perheelle. Tai vaikka paperille kirjoitetun viestin, että tänään illalla leivotaan tai katsotaan jouluelokuva ym. Jonain päivänä taskusta voisi löytyä vaikka pyyntö ilahduttaa naapuria jollain mukavalla tavalla ym.

Mummu on ostanut joka joulu miedän lapsille ne perinteiset suklaakalenterit niin taskukalenteri olisi kiva lisä koko perheen joulunodotukseen. Onko teillä joitain perinteitä joulukalenteriin liittyen? Olisi mukava kuulla? Meillä muuten isommat tytöt on toivoneet Bodyshopin tai Glitterin joulukalenteria, mutta ne on aika arvokkaita ostaa. Vai kenties perinteinen kuvakalenteri?

Joko sinulla on joulu mielessä? Minun joulu suunnitelmat alkavat yleensä sillä että etsin kaapista vanhat joululehdet ja kirjat ja ehkä ostan pari uuttakin lehteä ja alan suunnitelemaan siltä pohjalta mikä on tämän vuoden joulun värimaailma, menu, lahjatoiveet, mahdolliset askartelut ym.



( kuvat H&M )


Nyt lähden tunnelmoimaan ja sytyttämään kynttilöitä, ulkonakin on jo niin pimeää kovin aikaisin illalla.


Hanna




tiistai 20. lokakuuta 2015

Porkkana-fetajuusto sosekeitto


Porkkana-fetajuusto sosekeitto

500 kg porkkanoita
1 sipulia
1 luomu kasvisliemikuutio
100g fetajuustoa
1 dl ruokakermaa


Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Kiehauta vesi ja lisää paloitellut porkkanat ja lohkotut sipulit sekä kasvisliemikuutiot. Keitä kypsiksi ja kaada keitinliemi talteen. Soseuta sauvasekoittimella porkkanat ja sipulit lisää keitinlientä sen verran että saat keitosta sopivan paksuista. Soseuta fetajuusto keiton joukkoon ja lisää kerma, kiehauta keitto vielä ja lisää tarvittaessa keitinlientä.

Nauti tuoreen leivän kanssa!



Meillä on tällä viikolla syysloma ja lomalaisille olen tehnyt helppoja ruokia lämmitettäväksi aamupäivisin, kun itse olen töissä. Sosekeitot on meidän tyttöjen lemppari ruokia. 

Mukavaa syyslomaa!


Hanna



sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Vaniljainen rahkapiirakka mustikoilla!

Vaniljainen mustikka rahkapiirakka

pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
250g rahkaa
1 muna
100g vaniljajogurttia
1/2 dl sokeria
3-4 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeria vaahdoksi lisää kanamuna ja jauhot mihin on sekoitettu kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Voitele piirakkavuoka ja painele jauhotetuin käsin taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, jogurtti, sokeri ja kanamuna kulhossa sekaisin. Levitä mustikat piirakkataikinan päälle ja levitä täyte mustikoiden päälle. Paista 200c noin 30-40 min.




Herkullista sunnuntaita! 

Hanna

keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Alennusta H&M sisustus tuotteista!

(Kuvat H&M)
H&M nyt -50% alennusta valikoiduista tuotteista, keräsin kollaasin muodossa tähän omia suosikkejani, nyt kannattaa tehdä pieniä kivoja sisustus ostoksia kotiin tai vaikka lahjaksi.
Kannattaa kurkata myös naisten ja miesten osastot sielläkin kivoja alennuksia valikoiduista tuotteista.

Lasten osastolta saa -10% alennusta koodilla 3158 18.10. asti. Lasten osastolta löytyy ihania uutuuksia, pitääkin katsella ihan ajan kanssa.


Hanna



tiistai 13. lokakuuta 2015

Suussa sulava omenapaistos!





Omenapaistos

3 isoa omenaa
1 tl kanelia
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl rapeaa paahdettua mysliä 
(esim. Granola kaneli,manteli, omena tai jokin muu lempi mysli)
0,5 dl sokeria
70 g voita

Kuori omenat ja pilko pieniksi paloiksi. voitele vuoka ja levitä omenat vuokaan, ripottele omenoiden päälle kanelia. Sekoita kaurahiutaleet, mysli, sokeri ja sulatettu voi keskenään sekaisin. Levitä seos omenoiden päälle ja paista uunissa 200c noin 30 min.

Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa, maistuu kyllä ihan sellaisenaankin ilman lisukkeita, meillä tästä tykkäsi koko perhe! 

Mukavaa viikkoa!

Hanna



maanantai 12. lokakuuta 2015

Syksyn punainen puolukka-porkkana marmeladi








Tämä postaus on tehty yhteistyössä Dansukkerin ja Blogiringin kanssa.
Syksyisen hillo reseptin kehittely lähti siitä kun meidän kylässä paikallinen maanviljelijä myy juureksia suoraan omasta kellarista, mikä on aivan huippu hienoa, sieltä saa itse täyttää pussit täyteen perunaa, porkkanaa, punajuurta, lanttua ym. Porkkanat varsinkin on niin maukkaita että niitä syödään meillä ihan raakana sellaisenaan ja sitten lisätään moneen ruokaan. Puolukkaa on pakastin täynnä, koska puolukkaa on ollut metsä punaisena tänä syksynä ja siellä on tullutkin käytyä marjoja poimimassa muutamaan otteeseen. Marmeladin ohje syntyi näistä kahdesta raaka-aineesta puolukasta ja porkkanasta. Voi että kun siitä tuli hyvä yhdistelmä, sopivasti kirpeä ja raikas pienellä ripauksella vielä appelsiinia. Marmeladi sopii monen ruoan kanssa. Meillä kuluu puolukkaa muutenkin todella paljon, sillä lapset laittavat puolukkahilloa jopa perunamuusin päälle :). Marmeladi on muuten todella hyvää paahtoleivän päällä tai pinaattilettujen kanssa herkuteltuna. Tämän marmeladin voit tehdä yhtä hyvin pakastepuolukoistakin vaikka keskellä talvea.

 Marmeladi purkki on muuten kiva tuliainen ystävälle tai naapurille vaikka pikku-joulujen aikaan annettavaksi.




Hillon keittäminen on mukavaa puuhaa, siihen ei mene kovin paljon aikaa kun saat hillon keitettyä valmiiksi. Hillosokeri pussista löydät hyvät ohjeet hillon keittoon ja myös dansukker osoitteesta löydät paljon erilaisia hillo ohjeita ja vinkkejä. Tällä marmeladi ohjeella saat keitettyä yhden ison purkillisen hilloa jos haluat keittää kerralla enemmän kannattaa resepti tehdä kaksinkertaisena. Dansukkerin sivuilta löydät muuten kivan etiketti automaatin missä saat tehtyä nätit etiketit hillopurkkeihin kiinnitettäväksi, näin hillopurkeista tulee viimeisteltyjä.













Yhteistyössä suomen sokeri







tiistai 6. lokakuuta 2015

Talvikengät lapselle?



Talvikenkä pohditaan pienelle eka-luokkalaiselle? onko teillä jo talvikengät hankittuna?
Pienen koululaisen kenkien pitää olla ehdottomasti helpot ja nopeat pukea jalkaan.
Veden pitävyyskin olisi plussaa ja lämpimät tietenkin, niin lämpimät että jos villasukat unohtuu jalasta niin siti tarkenee, eikä ala pikkuisia varpaita palella. Koon pitää olla sopiva ei liian isot eikä pienet, isoilla on hankala kävellä ja liian pieneissä kengissä alkaa äkkiä varpaat palelemaan.
Nyt kysyisin teidän pienten koululaisten äideiltä, minkälaisia kenkiä hankitte tai olette jo hankkineet lapsille? Siitä kun sattuu olemaan muutama vuosi aikaa kun meidän isot neidit oli pieniä koululaisia, muistelin että silloin valinnan varaa oli paljon vähemmän. Kuomat taisi olla silloin suosituimpien talvisaappaiden listalla.




Nämä kengät löytyy *Reiman verkkokaupasta kengät näyttää lämpimiltä ja helpoilta pienen koululaisen pukea jalkaan nopeallakin aikataululla välitunnille mennessä. Suosikeiksi meillä nousi neidin mielestä ulkonäön perusteella nämä* FRISK talvikengät Wetter kengistä on nyt kehitelty kiva talvimalli lämpimällä vuorella, mutta onkohan nämä tarpeeksi lämpimät kovalla pakkasella?

Nämä kengät löytyvät pikkujalat.fi verkkokaupasta sieltä löytyy niin ihania kenkiä että äidin pää menee ihan pyörälle :)

Kuvan kenkiä löydät esim.* Spartoo.fi verkkokaupasta Crosilla on paljon kivoja talvikenkiä nämä *kids crocband gust boot saappaat ovat pehmeät, lämpimät ja miellyttävät lapsen pukea.

(*postaus sisältää mainoslinkkejä)

Pakkasia odotellessa, meillä näytti aamulla -4c että kyllä se talvi sieltä tulee!

Hanna


perjantai 2. lokakuuta 2015

Kirpsakat puolukka sämpylät :)

Puolukka sämpylät
 5 dl vettä
50g hiivaa
3/4 dl siirappia
2 tl suolaa
6 dl sämpyläjauhoja (jauhoja voi vaihdella oman maun mukaan)
4 dl hiivaleipäjauhoja
 3dl puolukoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä puolukat taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota noin 20-30 min. Leivo sämpylöiksi ja kohota liian alla ennen paistamista 225c noin 10 min.

Sämpylät maistuu kylmänä syyspävänä oikein hyvin kuuman keiton kanssa.


Mukavaa viikonloppua, nyt pihalle siivoamaan terassi talvi kuntoon!

Hanna

torstai 1. lokakuuta 2015

Tex Mex menun enchiladat !

Enchilada -liha
15 hengelle

800g jauhelihaa
2 sipulia
öljyä
4 valkosipulinkynttä
4 chiliä
2 tlk luomu tomaattimurskaa
2 valkosipuli suolakurkkua
pippurisekoitusta
suolaa
2 prk ranskankermaa
300g juustoraastetta
4 dl ruokakermaa
15 tortillapohjaa

Paista jauheliha pannulla, pilko sipulit ja valkosipulit, suolakurkut ja hienonna chilit. Lisää jauhelihan joukkoon paistumaan. Lisää myös tomaattimurska ja mausteet sekä viimeisenä ranskankerma anna kastikken kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.
Voitele sopivankokoinen vuoka ja täytä jokainen tortillapohja jauhelihapaistoksella, kieri rullalle ja asettele vuokaan vieri viereen. Kaada päälle ruokakerma ja kuorruta juustoraastella. Paista vuokaa uunissa 225c.noin 15-20 min niin että juusto saa väriä pintaan.

Nauti salaatin kanssa hyvässä seurassa!



Enchilada - kasvis
vegaaninen, maidoton
10hengelle

2 isoa kesäkurpitsaa
3-4 porkkanaa
1 rasia (400g) baby pinaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 valkosipuli suolakurkkua maun mukaan
1 tkl luomu tomaattimurskaa
hermabare yrttisuolaa maun mukaan
pippurisekoitusta
1/2 rasia tofutti tuorejuustoa tai vaihtoehtoisesti 1 prk oatly kaura-ranskankermaa
10 tortilla pohjaa
1 prk oatly kaura ruokakermaa
200g violife juustoa raastettuna

Raasta kesäkurpitsat ja porkkanat, huuhtele pinaatin lehdet. Silppua sipuli ja valkosipuli sekä suolakurkku.
Lorauta oliiviöljyä pannulle ja kuullota aineet käännellen nopeasti  pannulla. Lisää mausteet, tomaattimurska ja tuorejuusto vihannesten joukkoon. Hauduta seosta 5 min. Täytä tortillapohjat, täytettä yhteen pohjaan ei tarvitse laittaa kuin yksi kauhallinen ja kääri rullalle öljyllä voideltuun vuokaan, kaaada päälle kaurakerma ja raasta juustoa tortillarullien päälle. Paista uunissa 225c noin 15-20 min.Kunnes juusto saa väriä pintaan.

Nauti salaatin kanssa hyvässä seurassa!

Hyviä ruokailu hetkiä!

Hanna