tiistai 2. helmikuuta 2016

Herkullisen kermaiset minipitkot !





Meidän laskiais herkku on tänä vuonna kermaiset minipitkot. Minipitkojen täytteenä on mansikkahilloa ja kermavaahtoa näistä tykkää koko perhe!

Pullataikina

5 dl maitoa
50g hiivaa
1,5 dl sokeria 
1 rkl kardemummaa
1 muna
1 tl suolaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g margariinia tai voita

Lämmitä maito ja liota hiiva maidon joukkoon. Lisää maitoon kardemumma, muna, sokeri ja suola. Lisää vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa, lisää lopuksi pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa niin kauan että se alkaa irrota taikina kulhon reunoista. Kohota taikinaa leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Leivo kohonneesta taikinasta minipitkoja ja kohota pellillä leivinliinan alla. Voitele ja lisää raesokeri sekä mantelilastut voideltujen pitkojen päälle. 
Paista kohonneet minipitkot 225c noin 15 min.

Minipitkojen täyte
kermaa ja mansikkahilloa

Herkullisia hetkiä!!


Hanna



2 kommenttia :

  1. mmm.. mitä pitkoja!
    hassua, kun on tottunut mieltämään pitkon isoksi, niin kyllähän nuo sellaisina näkee :D
    jättiläislaskiaispitko, ei huono sekään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä mietin ihan samaa ;) oikeesti ne on pieniä, kuvat suurentaa ne tai sit ne suurenee meidän silmissä. Jättiläispitko kuullostaa taivaallisen hyvältä !

      Poista

Kommentit piristävät aina :)