perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin kakku!


Runebergin kakku

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
50g mantelijauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl appelsiini tai omena mehua

koristeluun
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta

Voitele pieni irtopohja vuoka (n.18cm) ja jauhota korppujauhoilla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet yhdessä mehun kanssa. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175c noin 45 min.
Kumoa kakku ja annan kakun jäähtyä ennen koristelua. 



Hyvää ja maukasta Runebergin päivää!

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)