tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mustikka rahkapiirakka

Vaniljainen mustikka rahkapiirakka

pohja:
100g voita
1dl sokeria
1 muna
1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
250g rahkaa
1 muna
100g vaniljajogurttia
1/2 dl sokeria
3-4 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeria vaahdoksi lisää kanamuna ja jauhot mihin on sekoitettu kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Voitele piirakkavuoka ja painele jauhotetuin käsin taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, jogurtti, sokeri ja kanamuna kulhossa sekaisin. Levitä mustikat piirakkataikinan päälle ja levitä täyte mustikoiden päälle. Paista 200c noin 30-40 min.




Nyt herkutellaan mustikoilla, niitä on metsät täynnä :)
Mukavaa kesistä viikon jatkoa!


Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)