maanantai 16. toukokuuta 2016

Raparperi aika! Raparperi -kookos muffinit



Raparperi-kookos muffinit
(12 kpl isoa muffinia)

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kanamunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk (150 g) valio Eila kreikkalainen kookos jogurttia
2 dl raparperipaloja

-Vaahdota voi ja sokeri lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma sekaisin. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita viimeisenä jogurtti taikina joukkoon kevyesti sekoittaen. Jaa puolet taikinasta muffini vuokiin ja lisää raparperipalat muffinien päälle, lusikoi loppu taikina raparperipalojen pälle. paista 225c noin 15 min. 

Herkuttele jäätelön tai kermavaahdon kanssa !


Tämä herkullinen resepti syntyi viime kesänä rakkaudesta kreikkalaiseen kookos jogurttiin :)

Nyt alkaa olemaa raparperi aika parhaimmillaan, suosittelen testaamaan näitä ihanan pehmeitä muffineita.

Ihanaa viikkoa!!!

Hanna


lauantai 14. toukokuuta 2016

Maximekko kesään!








Maximekko kesään! Nyt House of Brandon netti kaupasta kaikki kaupan tuotteet -20%  
koodilla SUM859 

Rakastan maximekkoja, joka kesä pitää ostaa uusi maximekko! Pitkä mekko on myös hyvä suomen vaihtelevaan kesä säähän, lämmitää hieman sääriäkin, meximekon kaveriksi sopii pitkä neuletakki tai lämmin iso huivi vaikka Tämä vilan neuletakki tai Vilan viittamainen huivi 

Arvatkaa mikä näistä mekoista lähti tilaukseen? Mikä on sinun lempi mekko?

Tässä vielä minun viime kesäinen maximekko!


Mukavaa viikonloppua!!

Hanna

maanantai 2. toukokuuta 2016

Äidille kakkua! Koristelu vinkkejä ja mansikka suklaa hyydykekakun ohje



Mansikat kruunaa kakun ja kermavaahdolla saa niin kauniita pursotuksia että ei siinä sitten paljon muuta koristelua enää kaipaa, muutama mansikka niin se on siinä!





Mansikat voi myös halkaista näin että jätät vihreät lehdet paikoilleen aika nättiä vai mitä.



Tämä mansikka - suklaa hyydykekakku on varmasti äidin mieleen, hieman raikkaampi versio perinteisestä kermakakusta.


Mansikka - suklaa hyydykekakku

pohja

10 digestive keksiä
70g margariinia

Murskaa keksit ja lisää rasva. Painele keksi murska irtopohjavuoan pohjalle.
( itsellä käytössä näihin hyydykekakkuihin silikonireunainen lasipohjalla oleva vuoka, on tosi kätevä suosittelen).

Mansikkatäyte
2 prk mansikkarahkaa
1 prk mansikkakermaa
3 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mansikkarahka ja sokerit.
kuumenna kattilassa tilkka vettä ( 2-3rkl) ja lisää puristellut liivatelehdet veteen, kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkavaahdon joukkoon hyvin sekoittaen.


Suklaatäyte

 1 levy pandan tummaa suklaata
3 liivatelehteä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 1/2 dl kermaa
4 rkl kerma likööriä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesi hauteessa.
vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri.
Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston sekaan  ja sekoita vielä kermavaahto suklaa tuorejuusto seokseen.
Kuumenna kerma likööri kattilassa ja lisää puristellut liivatelehdet liköörin joukkoon.
Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaa vaahtoon hyvin sekoittaen.

Koristeeksi tuoreita mansikoita ja mintun lehtiä.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivää tai vähintään 4-5 tuntia.


Nämä hyydykekakut on helppoja tehdä juhla tarjottavaksi jo juhlia edeltävänä päivänä, juhlapäivänä sitten vaan koristelu päälle ja kakku on valmis tarjottavaksi.


Ihanaa Toukokuun ensimmäistä viikkoa!!


Hanna