tiistai 27. syyskuuta 2016

Puolukka sämpylät


Puolukka sämpylät
 5 dl vettä
50g hiivaa
3/4 dl siirappia
2 tl suolaa
6 dl sämpyläjauhoja (jauhoja voi vaihdella oman maun mukaan)
4 dl hiivaleipäjauhoja
 3dl puolukoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää viimeisenä puolukat taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota noin 20-30 min. Leivo sämpylöiksi ja kohota liian alla ennen paistamista 225c noin 10 min.

Sämpylät maistuu kylmänä syys päivänä oikein hyvin kuuman keiton kanssa.


Vanha resepti arkistosta.. nyt taas ajankohtainen, ai että rakastan puolukkaa ja sen kirpeyttä, nämä sämpylät kyllä maistuu koko perheelle. 
Mukavaa viikon jatkoa!!

Hanna