perjantai 13. tammikuuta 2017

Viime vuoden luetuin postaus on Pizza resepti!


Viime vuoden suosituin blogi postaus oli kahden juuston Pizza resepti, postaus löytyy täältä: mahtava-pizza-resepti 
Laitan vielä ohjeen tähän alle jos vaikka näin perjantain kunniaksi alkaa Pizza hammasta kolottamaan. Alkuperäinen ohje siis napattu viime vuonna ilmestyneestä Fiilisruokaa lehdestä, alkuperäistä ohjetta hieman muutettu tässä ohjeessa. Oli muuten hyvä lehti jatkoa toivotaan! Lehti on edelleen tallessa ja monta hyvää reseptiä sieltä testattu.


Kahden juuston pizza
pohja:
2 dl vettä
30g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
noin 5 dl pizzajauhoja

Täyte:
punasipulia
oliiviöljyä
150g mozzarella raastetta
100g sinihomejuustoa
omena
100g pekonia
ketsuppia
tuoretta timjamia

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva nesteen joukkoon. Lisää oliiviöljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot pienissä määrissä taikinaan sekoittaen. Muotoile taikina palloksi kun se alkaa irrota kulhon reunoista. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Silppua punasipuli ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Voitele uunipellin päälle levitetty leivinpaperi oliiviöljyllä. Taputtele pizza taikina paperin päälle pellille. Ripottele pohjan päälle juustoraaste ( muunsin ohjetta hieman ja sivelin pohjan päälle hieman ketsuppia ja sitten juustoraaste). Leikkaa omenasta ohuita lohkoja ja asettele juustoraasteen päälle. Murusta pohjan päälle sinihomejuusto ja ripottele joukkoon pehmenneet punasipulit.Leikkaa pekoni kuutioiksi tai suikaleiksi ja asettele ne pizzapohjan päällimäiseksi täytteeksi. Paista 250c noin 10-14 min. Niin että pekoni ja pohja saavat sopivasti väriä. Koristele valmis pizza timjamilla.

MUKAVAA VIIKONLOPPUA!

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)