perjantai 28. huhtikuuta 2017

Helppo Rahkamunkki resepti.. älyttömän hyviä!


Rahkamunkit
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
50 g margariinia sulatettuna
1 prk sitruunanmakuista rahkaa
1 muna
2 rkl appelsiini tai sitruunamehua molemmat käy oikein hyvin.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sulata margariini. Lisää margariini, maitorahka, muna ja appelsiinimehu jauho seokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  1. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin noin ruokalusikallisen kokoisia palloja.
  2. Lämmitä öljy (180 asteiseksi). Laske reikäkauhalla padan koosta riippuen neljä tai viisi taikinapalloa paistumaan. Paista kullanruskeiksi, yhteensä noin kuusi minuuttia.
  3. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele sokerissa lämpiminä.  (ohjetta muokattu oman maun mukaan, alkuperäinen ohje marttojen)

Ihanaa viikonloppua sekä  kaunista ja iloista kevään juhlaa vappua!!!

Hanna


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)