lauantai 15. huhtikuuta 2017

Peltileipää pääsiäisen aamupala pöytään!


Tämän peltileipä ohjeen on julkaissut joskus aiemmin muutaman vuosi sitten, leipä on helppo valmistaa ja kypsyy yhdessä hujauksessa. Leipä kannattaa nauttia uunituoreena!





kaurainen peltileipä

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet ja levitä taikina pienelle pellille tai vuokaan. Anna taikinan kohota pellillä noin tunnin verran ja voitele vedellä ja koristele kaurahiutaleilla ja kurpitsan siemenillä. Paista 225c noin 20 min. 


Ihanaa pääsiäisen jatkoa!
Aamu aloitettiin metsä lenkillä vilpoisessa säässä, aika kylmää ilmaan vaan on mutta, ihanaa että saatiin herätä auringon paisteeseen tänäänkin.


Hanna


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)