tiistai 2. toukokuuta 2017

Vappupäivän brunssi ja savulohipiirakan ohje




Meillä vappu meni mukavasti!
Vappuaattona herkuteltiin itse tehdyillä hotdogeilla ja erilaisilla salaateilla. Vappupäivänä syötiin kunnon brunssi ennen vappu ajelulle lähtöä.

 Meidän brunssilla tarjoiltiin: 
Savulohi piirakkaa
focaccia leipää
hedelmä-pasta salaattia
vihersalaattia
lihapullia
savukalaa
 yrtti lohkoperunoita
viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja

simaa
&
munkkeja









Savulohi piirakka oli kyllä tosi hyvää, laitan vielä ohjeen tähän, mukava tarjottava kesän juhliin tai illan viettoon.
Savulohi piirakka

pohja:
50g voita
3dl vehnäjauhoja
120g smetanaa

pohjan päälle:
200g valkosipulituorejuustoa
2 kanamunaa
1 1/2dl maitoa

2 kevätsipulia varsineen
200g savulohta
2rkl sitruunamehua
tilliä maun mukaan
mustapippuria myllystä

Nypi voi ja vehnäjauhot käsin, lisää smetana. Levitä jauhotetuin käsin taikina piirakka vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita vispilällä kanamunat, maito ja tuorejuustoa sekaisin. kaada seos pohjan päälle. Leikkaa kevät sipuli pieneksi ja nypi savulohi sopivan kokoisiksi paloiksi. Levitä sipuli, sitruunamehua ja savulohi  tuorejuusto täytteen päälle. lopuksi vielä tilliä ja mustapippuria koko komeuden päälle. Paista piirakkaa uunissa 200c noin 40-45 min. Niin että reunat saa kauniin ruskean värin.




Aurinkoista viikkoa ja ihanaa Toukokuuta!!

Hanna

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina :)